Groenteboer Anjum Qaisar kent de eigenaars van het huis waar Bin Laden zich schuilhield onder de naam Akbar en Rashid Khan. Terwijl hun eigendom op wandelafstand lag van de lokale handelaars, deden Akbar en Rashid hun inkopen nooit te voet. Ze reden altijd het dorp in met hun Suzuki of Mitsubishi Pajero terreinwagen.

Pepsi en Coca-Cola

Dat de heren geen lokale inwoners waren, was snel duidelijk. Ze praatten met een accent uit de omgeving van Waziristan, een regio nabij de Afghaanse grens. De groenteboer stelde geen vragen maar leerde van buren dat de mannen een kalmer leven opzochten na vijandigheden in Waziristan. Ze kochten bij Qaisar steeds eten voor minstens 10 personen. Aan geld leken de mannen geen gebrek te hebben want ze kozen ook steeds merkproducten uit zoals Pepsi, Coca-Cola en Nestle. Alle betalingen gebeurden in contante munt.

Op het erf duldden de bewakers geen pottenkijkers. Schooljongens die gingen aanbellen om hun verloren cricketbal terug te halen, kregen gegarandeerd geld voor een nieuwe bal. Niemand kwam het omwalde erfgoed binnen.

CIA oudgediende Michael Scheuer die in de jaren '90 de zoektocht naar Osama Bin Laden leidde, kan moeilijk begrijpen hoe de gezochte terrorist, zijn leven toevertrouwde aan buitenlanders als de 'Khans'. Over het lot van de Khans wordt weinig gecommuniceerd. Ze waren wel degelijk de eigenaars van het erf maar of zij de koeriers waren is niet bevestigd.

Onduidelijkheid troef

Volgens het Witte Huis doodden de elitetroepen naast Osama en zijn zoon, 2 koeriers. De koerier die de Amerikanen op het spoor zette van Osama was, volgens Associated Press, gekend onder het pseudoniem Abu Ahmed al-Kuwaiti. Onduidelijkheid blijft ook bestaan over het lot van de vrouwen en kinderen die op het erf woonden.

De omwonenden zijn er niet gerust in nu in hun dorp één van de grootste terroristen is gedood. De scholen en de meeste handelaars blijven dicht. De angst voor represailles van al-Qaeda is groot. (INM)

Groenteboer Anjum Qaisar kent de eigenaars van het huis waar Bin Laden zich schuilhield onder de naam Akbar en Rashid Khan. Terwijl hun eigendom op wandelafstand lag van de lokale handelaars, deden Akbar en Rashid hun inkopen nooit te voet. Ze reden altijd het dorp in met hun Suzuki of Mitsubishi Pajero terreinwagen. Pepsi en Coca-Cola Dat de heren geen lokale inwoners waren, was snel duidelijk. Ze praatten met een accent uit de omgeving van Waziristan, een regio nabij de Afghaanse grens. De groenteboer stelde geen vragen maar leerde van buren dat de mannen een kalmer leven opzochten na vijandigheden in Waziristan. Ze kochten bij Qaisar steeds eten voor minstens 10 personen. Aan geld leken de mannen geen gebrek te hebben want ze kozen ook steeds merkproducten uit zoals Pepsi, Coca-Cola en Nestle. Alle betalingen gebeurden in contante munt. Op het erf duldden de bewakers geen pottenkijkers. Schooljongens die gingen aanbellen om hun verloren cricketbal terug te halen, kregen gegarandeerd geld voor een nieuwe bal. Niemand kwam het omwalde erfgoed binnen. CIA oudgediende Michael Scheuer die in de jaren '90 de zoektocht naar Osama Bin Laden leidde, kan moeilijk begrijpen hoe de gezochte terrorist, zijn leven toevertrouwde aan buitenlanders als de 'Khans'. Over het lot van de Khans wordt weinig gecommuniceerd. Ze waren wel degelijk de eigenaars van het erf maar of zij de koeriers waren is niet bevestigd. Onduidelijkheid troef Volgens het Witte Huis doodden de elitetroepen naast Osama en zijn zoon, 2 koeriers. De koerier die de Amerikanen op het spoor zette van Osama was, volgens Associated Press, gekend onder het pseudoniem Abu Ahmed al-Kuwaiti. Onduidelijkheid blijft ook bestaan over het lot van de vrouwen en kinderen die op het erf woonden. De omwonenden zijn er niet gerust in nu in hun dorp één van de grootste terroristen is gedood. De scholen en de meeste handelaars blijven dicht. De angst voor represailles van al-Qaeda is groot. (INM)