De Libische anti-Khaddafi-rebellen verklaren dat ze de Libische hoofdstad Tripoli controleren, behalve Kadhafi's paleis. Honderden rebellen zijn intussen doorgedrongen tot het Groene Plein, het hart van de hoofdstad en een symbolische plek. Aanhangers van het regime verzamelden er steeds om hun trouw aan Khaddafi te zweren.

Tripoli

Volgens de rebellen hebben de bevelhebbers van Khaddafi's strijdkrachten zich zonder al te veel weerstand overgegeven toen de opstandelingen optrokken in Tripoli.

Khaddafi

Waar Khaddafi zich ophoudt, is nog steeds onbekend. Al Jazeera haalde een rebellenbron aan, die zegt dat de kolonel zich nog steeds in Tripoli bevindt. Andere bronnen zeggen dat hij gevlucht is naar Sirte.

Huisarrest

Zijn oudste zoon, Mohammed Khaddafi is door de rebellen onder huisarrest geplaatst. De opstandelingen omringen diens verblijfplaats in de Libische hoofdstad Tripoli en garanderen hem en zijn familie veiligheid. Dat heeft Mohammed Khaddafi vanochtend verklaard in een telefonisch interview met de Arabische nieuwszender Al Jazeera.

"Niemand van de familie van Khaddafi is geraakt", bevestigde ook de voorzitter van de Nationale Overgangsraad Moustapha Abdeljalil. "Zijn zoon blijft in zijn huis en ik garandeer hem veiligheid", klonk het.

Geweerschoten

Tijdens het telefonische interview met Mohammed Khaddafi waren geweerschoten te horen op de achtergrond. Het contact werd verbroken. Mohammed Khaddafi is de zoon van kolonel Khaddafi met een ex-vrouw. Eerder in de nacht van zondag op maandag werd zijn jongere halfbroer Seif al-Islam gearresteerd.

Benghazi

Het Britse Sky News heeft beelden verspreid van massa's mensen die feest vierden in de straten van de Libische hoofdstad. Ook in Benghazi vieren duizenden mensen al de toekomstige overwinning van de opstandelingen. (Belga/EE)

De Libische anti-Khaddafi-rebellen verklaren dat ze de Libische hoofdstad Tripoli controleren, behalve Kadhafi's paleis. Honderden rebellen zijn intussen doorgedrongen tot het Groene Plein, het hart van de hoofdstad en een symbolische plek. Aanhangers van het regime verzamelden er steeds om hun trouw aan Khaddafi te zweren. Tripoli Volgens de rebellen hebben de bevelhebbers van Khaddafi's strijdkrachten zich zonder al te veel weerstand overgegeven toen de opstandelingen optrokken in Tripoli. Khaddafi Waar Khaddafi zich ophoudt, is nog steeds onbekend. Al Jazeera haalde een rebellenbron aan, die zegt dat de kolonel zich nog steeds in Tripoli bevindt. Andere bronnen zeggen dat hij gevlucht is naar Sirte. Huisarrest Zijn oudste zoon, Mohammed Khaddafi is door de rebellen onder huisarrest geplaatst. De opstandelingen omringen diens verblijfplaats in de Libische hoofdstad Tripoli en garanderen hem en zijn familie veiligheid. Dat heeft Mohammed Khaddafi vanochtend verklaard in een telefonisch interview met de Arabische nieuwszender Al Jazeera. "Niemand van de familie van Khaddafi is geraakt", bevestigde ook de voorzitter van de Nationale Overgangsraad Moustapha Abdeljalil. "Zijn zoon blijft in zijn huis en ik garandeer hem veiligheid", klonk het. Geweerschoten Tijdens het telefonische interview met Mohammed Khaddafi waren geweerschoten te horen op de achtergrond. Het contact werd verbroken. Mohammed Khaddafi is de zoon van kolonel Khaddafi met een ex-vrouw. Eerder in de nacht van zondag op maandag werd zijn jongere halfbroer Seif al-Islam gearresteerd.Benghazi Het Britse Sky News heeft beelden verspreid van massa's mensen die feest vierden in de straten van de Libische hoofdstad. Ook in Benghazi vieren duizenden mensen al de toekomstige overwinning van de opstandelingen. (Belga/EE)