Getuigen van de bomaanslagen in Boston zijn vol lof over een man met een cowboyhoed die door de straten spurtte om zoveel mogelijk slachtoffers te helpen. Zijn naam: Carlos Arredondo. De Costa Ricaanse immigrant (52) wordt onthaald als een held, mede omwille van zijn dramatische levensverhaal.

Op verschillende foto's en video's van de nasleep van de aanslagen in Boston is te zien hoe Carlos Arredondo gewonden te hulp schiet. Ooggetuigen vertelden onder meer dat hij zijn eigen kleren gebruikte om het bloeden te stoppen en dat hij een man die bij de aanslag zijn benen is kwijtgeraakt, in een ambulance hielp.

Arredondo wordt snel herkend: de 52-jarige immigrant van Costa Ricaanse afkomst is in de VS immers een bekende vredesactivist met een dramatisch levensverhaal.

Twee zonen verloren In 2004 kwam Carlos' zoon Alexander op 20-jarige leeftijd om het leven in Irak. Zwaar aangeslagen door het verlies, probeerde Arredondo later dat jaar zichzelf in brand te steken in een caravan. Sindsdien gaat hij met ernstige brandwonden door het leven.

Na die mislukte zelfmoordpoging werd Arredondo een bekende vredesactivist. In 2007 reisde hij met een pick-up door de VS met een kist bedekt met de Amerikaanse vlag, foto's en herinneringen van zijn zoon. 'Zolang er mariniers in Irak blijven vechten en sterven, zal ik mijn verdriet delen met het Amerikaanse volk', zo zei hij toen in een interview met de New York Times.

In 2011 trof een nieuw drama de onfortuinlijke Arredondo. Zijn andere zoon Bryan, die depressief was door de dood van zijn broer, stapte op 24-jarige leeftijd uit het leven.

In Boston wachtte Arredondo gisteren aan de finish op enkele lopers die deelnamen aan de marathon om gesneuvelde soldaten te eren.

Bekijk beelden van Carlos Arredondo met in zijn bevende handen een bebloede Amerikaanse vlag:

Getuigen van de bomaanslagen in Boston zijn vol lof over een man met een cowboyhoed die door de straten spurtte om zoveel mogelijk slachtoffers te helpen. Zijn naam: Carlos Arredondo. De Costa Ricaanse immigrant (52) wordt onthaald als een held, mede omwille van zijn dramatische levensverhaal. Op verschillende foto's en video's van de nasleep van de aanslagen in Boston is te zien hoe Carlos Arredondo gewonden te hulp schiet. Ooggetuigen vertelden onder meer dat hij zijn eigen kleren gebruikte om het bloeden te stoppen en dat hij een man die bij de aanslag zijn benen is kwijtgeraakt, in een ambulance hielp. Arredondo wordt snel herkend: de 52-jarige immigrant van Costa Ricaanse afkomst is in de VS immers een bekende vredesactivist met een dramatisch levensverhaal. Twee zonen verloren In 2004 kwam Carlos' zoon Alexander op 20-jarige leeftijd om het leven in Irak. Zwaar aangeslagen door het verlies, probeerde Arredondo later dat jaar zichzelf in brand te steken in een caravan. Sindsdien gaat hij met ernstige brandwonden door het leven. Na die mislukte zelfmoordpoging werd Arredondo een bekende vredesactivist. In 2007 reisde hij met een pick-up door de VS met een kist bedekt met de Amerikaanse vlag, foto's en herinneringen van zijn zoon. 'Zolang er mariniers in Irak blijven vechten en sterven, zal ik mijn verdriet delen met het Amerikaanse volk', zo zei hij toen in een interview met de New York Times. In 2011 trof een nieuw drama de onfortuinlijke Arredondo. Zijn andere zoon Bryan, die depressief was door de dood van zijn broer, stapte op 24-jarige leeftijd uit het leven. In Boston wachtte Arredondo gisteren aan de finish op enkele lopers die deelnamen aan de marathon om gesneuvelde soldaten te eren. Bekijk beelden van Carlos Arredondo met in zijn bevende handen een bebloede Amerikaanse vlag: