Premier Elio Di Rupo heeft Barack Obama gefeliciteerd met zijn overwinning bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen. "Zijn herverkiezing is een bemoedigend signaal voor de toekomst van de Verenigde Staten, die van de hele wereld en dus ook de onze", zegt de premier in een mededeling.

"De Amerikanen hebben gekozen voor een rechtvaardiger en toleranter Amerika." Di Rupo eert Obama's progressieve keuzes en zijn standpunten inzake internationale politiek. Obama heeft volgens de premier steeds gekozen voor "een multilaterale aanpak op basis van wederzijds respect, overleg en samenwerking".

Di Rupo verwijst ook naar de hervorming van de ziektekostenverzekering onder Obama, en de hervorming van Wall Street. "De Amerikaanse burgers bevestigen hiermee ook de verdiensten van een reeks fundamentele hervormingen voor meer rechtvaardigheid en sociale bescherming die onder zijn presidentschap werden doorgevoerd", zegt de premier.

Di Rupo verheugt er zich tot slot "in naam van de hele Belgische regering en de Belgische bevolking" op om de "vruchtbare samenwerking met President Obama en zijn regering verder te zetten in het belang van onze beide landen en al hun burgers". (Belga/RDM)

Premier Elio Di Rupo heeft Barack Obama gefeliciteerd met zijn overwinning bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen. "Zijn herverkiezing is een bemoedigend signaal voor de toekomst van de Verenigde Staten, die van de hele wereld en dus ook de onze", zegt de premier in een mededeling. "De Amerikanen hebben gekozen voor een rechtvaardiger en toleranter Amerika." Di Rupo eert Obama's progressieve keuzes en zijn standpunten inzake internationale politiek. Obama heeft volgens de premier steeds gekozen voor "een multilaterale aanpak op basis van wederzijds respect, overleg en samenwerking". Di Rupo verwijst ook naar de hervorming van de ziektekostenverzekering onder Obama, en de hervorming van Wall Street. "De Amerikaanse burgers bevestigen hiermee ook de verdiensten van een reeks fundamentele hervormingen voor meer rechtvaardigheid en sociale bescherming die onder zijn presidentschap werden doorgevoerd", zegt de premier. Di Rupo verheugt er zich tot slot "in naam van de hele Belgische regering en de Belgische bevolking" op om de "vruchtbare samenwerking met President Obama en zijn regering verder te zetten in het belang van onze beide landen en al hun burgers". (Belga/RDM)