Het Bardomuseum zou normaal gezien vandaag heropenen voor het publiek, maar voorlopig blijven de deuren dus dicht. 'We zijn verrast op het laatste moment,' zei woordvoerder Hanene Srarfi aan persagentschap AFP. 'Om veiligheidsredenen heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken beslist dat er nog geen grote massa binnen mag.'

Symbool

De snelle heropening van het Bardomuseum moest symbool staan voor de weerstand van de jonge democratie van Tunesië tegen het terrorisme.

Bij een aanslag op het museum kwamen vorige week woensdag (18 maart) zeker 21 mensen om het leven, vooral buitenlandse toeristen, onder wie één Belg.

De aanslag is de eerste op buitenlanders in Tunesië sinds 2002 en is opgeëist door terreurgroep Islamitische Staat (IS), dat ook in buurland Libië in opmars is. IS telt honderden Tunesiërs in zijn rangen.

Het Bardomuseum zou normaal gezien vandaag heropenen voor het publiek, maar voorlopig blijven de deuren dus dicht. 'We zijn verrast op het laatste moment,' zei woordvoerder Hanene Srarfi aan persagentschap AFP. 'Om veiligheidsredenen heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken beslist dat er nog geen grote massa binnen mag.'De snelle heropening van het Bardomuseum moest symbool staan voor de weerstand van de jonge democratie van Tunesië tegen het terrorisme.Bij een aanslag op het museum kwamen vorige week woensdag (18 maart) zeker 21 mensen om het leven, vooral buitenlandse toeristen, onder wie één Belg. De aanslag is de eerste op buitenlanders in Tunesië sinds 2002 en is opgeëist door terreurgroep Islamitische Staat (IS), dat ook in buurland Libië in opmars is. IS telt honderden Tunesiërs in zijn rangen.