Heropening Bardomuseum in Tunis is uitgesteld ‘om veiligheidsredenen’

De ingang van het Bardomuseum in Tunis waar op 18 maart 23 mensen om het leven kwamen bij een terroristische aanslag. © Belga Image
Kevin Van der Auwera
Kevin Van der Auwera Online coördinator Trends

De geplande heropening van het Bardomuseum in de Tunesische hoofdstad Tunis, na de bloedige aanslag van vorige woensdag, is voor onbepaalde tijd uitgesteld om veiligheidsredenen.

Het Bardomuseum zou normaal gezien vandaag heropenen voor het publiek, maar voorlopig blijven de deuren dus dicht. ‘We zijn verrast op het laatste moment,’ zei woordvoerder Hanene Srarfi aan persagentschap AFP. ‘Om veiligheidsredenen heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken beslist dat er nog geen grote massa binnen mag.’

Symbool

De snelle heropening van het Bardomuseum moest symbool staan voor de weerstand van de jonge democratie van Tunesië tegen het terrorisme.

Bij een aanslag op het museum kwamen vorige week woensdag (18 maart) zeker 21 mensen om het leven, vooral buitenlandse toeristen, onder wie één Belg.

De aanslag is de eerste op buitenlanders in Tunesië sinds 2002 en is opgeëist door terreurgroep Islamitische Staat (IS), dat ook in buurland Libië in opmars is. IS telt honderden Tunesiërs in zijn rangen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content