Automatische update:
Aan
Uit
De nieuwste eerst De oudste eerst
Rudi Rotthier
door Rudi Rotthier

Trump is zijn Android kwijt

Volgens The New York Times hebben de geheime diensten Donald Trump zijn Android ontnomen. Ze hebben het toestel vervangen door een beter beveiligd apparaat.

Bij medewerkers van Trump ging een zucht van verlichting op, schrijft de krant, want het is precies via die Android dat The Donald zijn nachtelijke tweets verstuurt - en dat zijn doorgaans de heftigste, en degene met de spelfouten. Overdag dicteert hij zijn tweets, en laat hij ze nalezen alvorens te sturen.

Volgens Barack Obama valt er aan de beveiligde telefoon van de veiligheidsdiensten niet veel plezier te beleven. Dat toestel laat niet toe foto's te maken, of spelletjes te spelen - enfin, toch het oude toestel dat Obama gebruikte.

Rudi Rotthier
door Rudi Rotthier

Robert De Niro parodieert Trump

Tijdens een anti-Trump-manifestatie in New York heeft acteur Robert De Niro de draak gestoken met de tweets van de nieuwe president. "Ik ben heel gelukkig hier vanavond te zijn met al mijn overschatte vrienden", begon hij, een verwijzing naar Meryl Streep die door Trump "overschat" is genoemd.

En dan ging De Niro over op een serie nog door Trump te versturen tweets. "Ik weet dat je ze nog niet gehoord hebt, want hij zal ze pas vannacht versturen".

"Eerst: De Niro's carrière is een ramp. Hij mocht niet meedoen aan Godfather 4 en Magnificent Seven. Pathetisch!". "Nog een tweet: De Niro zou zijn Oscars moeten teruggeven. De stemming was vervalst. Er is slechts één ware Raging Bull en dat is Vladimir Poetin". "Nog een: een extreem betrouwbare bron vertelde me dat Nobu rauwe vis in zijn sushi stopt. En de porties zijn zo klein. Triest!"

De Niro is mede-eigenaar van het restaurant.

Enkele duizenden mensen kwamen naar de manifestatie, daarbij acteurs Alec Baldwin, Sally Field, Mark Ruffalo, zangeres Cher, filmmaker Michael Moore en burgemeester Bill de Blasio.

Rudi Rotthier
door Rudi Rotthier

Trump: 'We zullen Amerika groter maken dan ooit tevoren'

Donald Trump houdt een toespraakje, waarin het woord 'speciaal' ettelijke keren terugkomt. Hij speelt met zijn slogan: make America great Again. Dat zal voor iedereen gelden, degenen die vergeten werden. "Wel, jullie zullen niet langer vergeten zijn", zegt hij, en later: "We zullen Amerika groter maken dan ooit tevoren".

"Ik zal zo hard werken". "De dingen zullen veranderen".

En nog: "Ik zie jullie morgen. Het kan me eerlijk gezegd niet schelen of het mooi weer wordt of pijpenstelen regent - maakt voor mij geen verschil. Ik heb het gevoel dat het morgen mooi zal zijn".

Dan breekt vuurwerk los, en Glory Glory Allelujah.

Einde concert.

Rudi Rotthier
door Rudi Rotthier

Top of the bill Toby Keith speelt

Country-rocker Toby Keith speelt nu. En hij steekt van wal met 'American Soldier'.

Typische zinnen: "Als vrijheid bedreigd wordt, zal ik altijd het juiste doen, ik sta aan het front zodat jij in vrede kunt slapen".

Maar hij vermeldt in zijn tussentekst ook, en in positieve zin, uittredend president Obama.

Rudi Rotthier
door Rudi Rotthier

Bikers for Trump: 'Muur van vlees'?

Grappig (tot nu) stukje in The New York Times over de Bikers for Trump, motorrijders die vooral tijdens de campagne heel actief zijn geweest.

De oprichter van de groep, Chris Cox, had zich sterk gemaakt dat zijn bikers "een muur van vlees" zouden vormen rond manifestanten en zo elk protest in de kiem zouden smoren. Maar de eigenaars van Harley Davidsons die de Times sprak, zijn niet tuk op een rol in die vleesmuur. "Ik verwacht geen schermutselingen, tenminste, dat hoop ik", zegt Eric Huppert, leider van de Defenders of Liberty Motorcycle Club, en ook actief in de Bikers for Trump.

"Maar als het nodig is denk ik dat deze lui wel willen tussenkomen".

Een andere biker, David Nichols, is helemaal vol van de nieuwe president. Hoewel: "Hij zal een goede president zijn", zegt hij. "Hij moet alleen zijn taal wat milderen. Haal gewoon de naam van mensen niet te veel door de modder".

Rudi Rotthier
door Rudi Rotthier

In het teken van Lincoln

Foto's als deze worden door aanhangers van de president-elect massaal gedeeld: Donald Trump en Melania aan de voeten van Abraham Lincoln.

Morgen zal Trump op de bijbel van Lincoln de eed van president afleggen, en ook op zijn eigen bijbel. Dat er twee bijbels gebruikt worden, is geen uitzondering voor deze president-elect. Vele presidenten deden het hem voor.

REUTERS
© REUTERS
Rudi Rotthier
door Rudi Rotthier

Niet veel protest te bespeuren

Overal in het land zijn protesten gepland. Maar aan de Mall in Washington valt er op dit ogenblik weinig van te zien. Iemand heeft één betoger opgemerkt die stond aan te schuiven voor het concert.

Rudi Rotthier
door Rudi Rotthier

'God bless Texas'

De Frontmen of Country spelen covers, onder meer 'God bless Texas'. In het publiek vele kouwelijke gezichten. Het zou 11 graden zijn, maar in de open vlakte aan het Lincoln Memorial lijkt dat een stuk minder.

Een beetje later volgt: 'God bless the USA'.

Het is allemaal erg... country.

Rudi Rotthier
door Rudi Rotthier

'You can't always get what you want'

Het was een vast gegeven tijdens Trumps campagne, en ook nu galmt het aan het Lincoln Memorial: 'You can't always get what you want' van de Rolling Stones.

Het was altijd al een vreemde keuze, zegt politiek journalist Dana Bash van CNN, maar nu helemaal.

Ook al omdat de Stones enkele keren gevraagd hebben dat Trump hun muziek niet zou spelen. Trump maakt zijn opwachting, samen met echtgenote Melania. Ze zwaaien naar het publiek.

De Stones weerklinken nog altijd, nu 'Heart of Stone'.

Symboliek, symboliek, symboliek, maar wat betekent die?

Rudi Rotthier
door Rudi Rotthier

Trump: 'Kabinet met het hoogste IQ'

Trump heeft er al twee evenementen opzitten. Hij legde, samen met vicepresident-elect Mike Pence, een bloemenkrans neer in Arlington militaire begraafplaats. En hij had lunch in zijn eigen hotel met rijke donoren. Daar zei hij onder meer dit: "We hebben bij verre het kabinet met het hoogste IQ ooit".

De kabinetsleden proberen intussen voorbij Senaatscommissies te geraken. De Democraten hebben aangekondigd dat ze 2 van zijn ministers zien zitten, die van Defensie (James Mattis) en Binnenlandse Veiligheid (John Kelly), twee gepensioneerde generaals.

Rudi Rotthier
door Rudi Rotthier

Hoe goed was Donald Trump als zakenman?

Donald Trump wordt de rijkste president aller tijden. Maar hoe deed hij het als zakenman? Lees het hier.

Rudi Rotthier
door Rudi Rotthier

Het programma, van uur tot uur

Hier leest u wat de komende dagen, en vandaag, op het programma staat.

REUTERS
© REUTERS
Rudi Rotthier
door Rudi Rotthier

Het concert begint

Velen klagen over het programma, en het gebrek aan sterren. Voor Obama kwamen onder meer Stevie Wonder en U2 opdagen. Muzikanten met soortgelijke reputatie zegden dit keer niet toe.

DJ Ravidrums probeert de toeschouwers op te warmen. Later spreekt Trump de menigte toe. Zijn familie zit in het publiek.