Zo'n 126 jaar na zijn lancering krijgt het bekende dagblad International Herald Tribune een nieuwe naam. Voortaan zal de krant als International New York Times verschijnen. De nieuwe website van de krant is vier dagen lang gratis beschikbaar.

"We hebben het gevoel dat het voor The New York Times van belang is een uniek mondiaal merk te hebben dat onze lezers toont dat we een informatiebedrijf zijn dat in staat is de internationale actualiteit te coveren op welke drager dan ook, papier of digitaal, in welke tijdszone dan ook", verklaarde hoofdredacteur Richard Stevenson. "En dat we het mensen kunnen aanbieden waar en wanneer ze willen en volgens de kwaliteitsnormen van The New York Times."

"De titel verandert, maar niet het dna", aldus nog Stevenson. "Waar jullie van houden in de International Herald Tribune, zal ook in de International New York Times staan."

De Herald Tribune kondigde begin dit jaar de naamswijziging aan. De krant hoopt op die manier zijn lezerspubliek uit te breiden en nieuwe adverteerders aan te trekken. De laatste editie van het blad werd gevierd met een speciale bijlage. In 24 extra bladzijden werd aandacht geschonken aan de verschillende onderwerp die de voorbije 126 jaar de revue passeerden in de krant.

Geschiedenis

De Engelstalige krant werd in 1887 opgericht als de Paris Herald. In de jaren 60 werd het dagblad eigendom van de kranten The New York Times en The Washington Post. Vanaf 2002 werd de Times de enige eigenaar. De Herald Tribune wordt verdeeld in 160 landen en heeft een oplage van 226.000 exemplaren.

De International New York Times krijgt meteen ook een eigen website. De eerste vier dagen is de interneteditie van de krant gratis toegankelijk voor iedereen. (Belga/YD)

Zo'n 126 jaar na zijn lancering krijgt het bekende dagblad International Herald Tribune een nieuwe naam. Voortaan zal de krant als International New York Times verschijnen. De nieuwe website van de krant is vier dagen lang gratis beschikbaar."We hebben het gevoel dat het voor The New York Times van belang is een uniek mondiaal merk te hebben dat onze lezers toont dat we een informatiebedrijf zijn dat in staat is de internationale actualiteit te coveren op welke drager dan ook, papier of digitaal, in welke tijdszone dan ook", verklaarde hoofdredacteur Richard Stevenson. "En dat we het mensen kunnen aanbieden waar en wanneer ze willen en volgens de kwaliteitsnormen van The New York Times.""De titel verandert, maar niet het dna", aldus nog Stevenson. "Waar jullie van houden in de International Herald Tribune, zal ook in de International New York Times staan."De Herald Tribune kondigde begin dit jaar de naamswijziging aan. De krant hoopt op die manier zijn lezerspubliek uit te breiden en nieuwe adverteerders aan te trekken. De laatste editie van het blad werd gevierd met een speciale bijlage. In 24 extra bladzijden werd aandacht geschonken aan de verschillende onderwerp die de voorbije 126 jaar de revue passeerden in de krant.GeschiedenisDe Engelstalige krant werd in 1887 opgericht als de Paris Herald. In de jaren 60 werd het dagblad eigendom van de kranten The New York Times en The Washington Post. Vanaf 2002 werd de Times de enige eigenaar. De Herald Tribune wordt verdeeld in 160 landen en heeft een oplage van 226.000 exemplaren.De International New York Times krijgt meteen ook een eigen website. De eerste vier dagen is de interneteditie van de krant gratis toegankelijk voor iedereen. (Belga/YD)