Het gaat om de zwaarste verliezen voor de coalitie bij een enkel

incident sinds het begin van het conflict in 2001. Naast 31 Amerikaanse soldaten kwam 7 Afghaanse militairen om bij de crash. Dat heeft de Afghaanse president Hamid Karzai bevestigd.

GranaatDe Navo bevestigde eerder op de dag dat een van hun helikopters was neergestort. Volgens de New York Times werd de helikopter door een granaat getroffen. De door de NAVO geleide troepenmacht heeft het bericht niet bevestigd en zei de zaak te onderzoeken. Wel zei een woordvoerder van de ISAF dat er in provincie "vijandelijke activiteiten" zijn geweest. Details gaf hij niet.

Taliban

De taliban hebben de verantwoordelijkheid voor de crash ondertussen opgeëist. Volgens een woordvoerder van de autoriteiten in Wardak stortte het toestel neer tijdens een nachtelijke operatie van de coalitietroepen en de Afghaanse troepen.Dezelfde woordvoerder bevestigde dat Amerikaanse en Afghaanse troepen een aanval hebben ingezet op taliban in de regio nadat die de aanslag op de helikopter opeisten. (Belga/EE)

Het gaat om de zwaarste verliezen voor de coalitie bij een enkel incident sinds het begin van het conflict in 2001. Naast 31 Amerikaanse soldaten kwam 7 Afghaanse militairen om bij de crash. Dat heeft de Afghaanse president Hamid Karzai bevestigd. GranaatDe Navo bevestigde eerder op de dag dat een van hun helikopters was neergestort. Volgens de New York Times werd de helikopter door een granaat getroffen. De door de NAVO geleide troepenmacht heeft het bericht niet bevestigd en zei de zaak te onderzoeken. Wel zei een woordvoerder van de ISAF dat er in provincie "vijandelijke activiteiten" zijn geweest. Details gaf hij niet. Taliban De taliban hebben de verantwoordelijkheid voor de crash ondertussen opgeëist. Volgens een woordvoerder van de autoriteiten in Wardak stortte het toestel neer tijdens een nachtelijke operatie van de coalitietroepen en de Afghaanse troepen.Dezelfde woordvoerder bevestigde dat Amerikaanse en Afghaanse troepen een aanval hebben ingezet op taliban in de regio nadat die de aanslag op de helikopter opeisten. (Belga/EE)