De helikopter steeg tussen 20u30 en 20u45 lokale tijd op vanop het voetbalterrein, maar kreeg al snel af te rekenen met problemen aan de staartrotor. Even later zou de helikopter dan neergestort zijn op een parking in de buurt.

Op foto's die ter plekke zijn genomen, is een brandend wrak te zien. De hulpdiensten zijn ter plaatse. 'We behandelen een incident in de buurt van het King Power stadium', liet de politie van Leicestershire via Twitter weten.

Het is niet bekend hoeveel mensen er aan boord van het verongelukte toestel waren. Evenmin is geweten of iemand de crash heeft overleefd. Getuigen vertelden dat de propeller van de helikopter plots stilviel en dat het toestel daarop begon te draaien en naar beneden stortte, met een vuurbal tot gevolg.

Onduidelijk is ook of Vichai Srivaddhanaprabha, eigenaar van de Britse voetbalclub Leicester City én van het Belgische OH Leuven, aan boord van de helikopter was. Een persoon die banden heeft met de familie zegt aan de BBC dat dat het geval was. Eerder berichtte Sky Sport echter dat de Thaise miljardair waarschijnlijk niet aan boord was. Vanuit politie, gerecht of de club zelf kwam er nog geen officiële bevestiging.

Srivaddhanaprabha kocht de Engelse club in 2010. Onder het bewind van de Thaise zakenman veroverde Leicester verrassend de Premier League-titel in 2016. In 2017 werd hij ook de nieuwe eigenaar van OH Leuven uit de Proximus League.

De helikopter steeg tussen 20u30 en 20u45 lokale tijd op vanop het voetbalterrein, maar kreeg al snel af te rekenen met problemen aan de staartrotor. Even later zou de helikopter dan neergestort zijn op een parking in de buurt. Op foto's die ter plekke zijn genomen, is een brandend wrak te zien. De hulpdiensten zijn ter plaatse. 'We behandelen een incident in de buurt van het King Power stadium', liet de politie van Leicestershire via Twitter weten. Het is niet bekend hoeveel mensen er aan boord van het verongelukte toestel waren. Evenmin is geweten of iemand de crash heeft overleefd. Getuigen vertelden dat de propeller van de helikopter plots stilviel en dat het toestel daarop begon te draaien en naar beneden stortte, met een vuurbal tot gevolg.Onduidelijk is ook of Vichai Srivaddhanaprabha, eigenaar van de Britse voetbalclub Leicester City én van het Belgische OH Leuven, aan boord van de helikopter was. Een persoon die banden heeft met de familie zegt aan de BBC dat dat het geval was. Eerder berichtte Sky Sport echter dat de Thaise miljardair waarschijnlijk niet aan boord was. Vanuit politie, gerecht of de club zelf kwam er nog geen officiële bevestiging.Srivaddhanaprabha kocht de Engelse club in 2010. Onder het bewind van de Thaise zakenman veroverde Leicester verrassend de Premier League-titel in 2016. In 2017 werd hij ook de nieuwe eigenaar van OH Leuven uit de Proximus League.