Met meer dan 3,5 miljoen Italianen zonder werk bereikt het werkloosheidspercentage het diepste punt sinds ISTAT in 1977 met de metingen begon. Sinds 1977 zaten in Italië niet meer zo veel mensen thuis zonder werk als nu. Het probleem speelt vooral onder de jonge beroepsbevolking. In het zuiden van het land zit zelfs 60,9 procent van de jongere werknemers zonder baan. Het is het elfde kwartaal op rij dat in Italië het werkloosheidspercentage stijgt.

Europa

Dit gebeurt terwijl de werkgelegenheid in de rest van de eurozone weer aantrekt. Het werkloosheidspercentage in de eurozone lag in april dit jaar op 11,7 procent, terwijl het een jaar geleden nog 12 procent was. In heel de Europese Unie daalde de werkloosheid van 10,9 naar 10,4 procent. In de EU waren in april dit jaar in totaal 25,5 miljoen mensen werkloos en in de eurozone 18,8 miljoen. Vergeleken met een jaar geleden is het aantal werklozen in de EU gedaald met 1,2 miljoen personen en in de eurozone met iets minder dan een half miljoen. (Elsevier/Servaas van der Laan/TV)

Met meer dan 3,5 miljoen Italianen zonder werk bereikt het werkloosheidspercentage het diepste punt sinds ISTAT in 1977 met de metingen begon. Sinds 1977 zaten in Italië niet meer zo veel mensen thuis zonder werk als nu. Het probleem speelt vooral onder de jonge beroepsbevolking. In het zuiden van het land zit zelfs 60,9 procent van de jongere werknemers zonder baan. Het is het elfde kwartaal op rij dat in Italië het werkloosheidspercentage stijgt.Dit gebeurt terwijl de werkgelegenheid in de rest van de eurozone weer aantrekt. Het werkloosheidspercentage in de eurozone lag in april dit jaar op 11,7 procent, terwijl het een jaar geleden nog 12 procent was. In heel de Europese Unie daalde de werkloosheid van 10,9 naar 10,4 procent. In de EU waren in april dit jaar in totaal 25,5 miljoen mensen werkloos en in de eurozone 18,8 miljoen. Vergeleken met een jaar geleden is het aantal werklozen in de EU gedaald met 1,2 miljoen personen en in de eurozone met iets minder dan een half miljoen. (Elsevier/Servaas van der Laan/TV)