Dat heeft het Amerikaanse ministerie van Justitie donderdag bekendgemaakt. Halliburton is gespecialiseerd in het leveren van technische diensten voor olie- en gaswinning en werkte in die hoedanigheid voor BP, de uitbater van het geëxplodeerde booreiland Deepwater Horizon.

Halliburtin zal de maximale wettelijke boete voor het vergrijp betalen. De overeenkomst vereist wel goedkeuring van de rechtbank. Halliburton maakt ook vrijwillig 55 miljoen dollar (42 miljoen euro) over aan de National Fish and Wildlife Foundation.

Door een explosie op het boorplatform Deepwater Horizon in de Golf van Mexico kwamen in 2010 elf werknemers om en stroomden honderden miljoenen liters olie de zee in. Het was de grootste olieramp in de Amerikaanse geschiedenis. (Belga/TV)

Dat heeft het Amerikaanse ministerie van Justitie donderdag bekendgemaakt. Halliburton is gespecialiseerd in het leveren van technische diensten voor olie- en gaswinning en werkte in die hoedanigheid voor BP, de uitbater van het geëxplodeerde booreiland Deepwater Horizon. Halliburtin zal de maximale wettelijke boete voor het vergrijp betalen. De overeenkomst vereist wel goedkeuring van de rechtbank. Halliburton maakt ook vrijwillig 55 miljoen dollar (42 miljoen euro) over aan de National Fish and Wildlife Foundation. Door een explosie op het boorplatform Deepwater Horizon in de Golf van Mexico kwamen in 2010 elf werknemers om en stroomden honderden miljoenen liters olie de zee in. Het was de grootste olieramp in de Amerikaanse geschiedenis. (Belga/TV)