De Vlaamse regering trekt een half miljoen euro uit voor Pakistan. Dat heeft Vlaams minister-president Kris Peeters donderdag bekendgemaakt. Het Belgisch Consortium voor Noodhulpsituaties laat intussen weten dat het al 1,8 miljoen heeft ingezameld voor de slachtoffers van de overstromingen.

De 500.000 euro van de Vlaamse regering is uitgesplitst in 300.000 euro noodhulp en 200.000 euro voor projecten op langere termijn.

De noodhulp gaat naar het Rode Kruis Vlaanderen en de rekening 12-12 van het Consortium voor Noodhulpsituaties. Dat is een samenwerkingsverband van Caritas International, Handicap International, Dokters van de Wereld, Oxfam-Solidariteit en Unicef België.

Het geld voor de langere termijn is bestemd voor projecten in de provincie Punjab. De middelen gaan naar de heropbouw van enkele scholen en de aankoop van nieuwe medische apparatuur in ziekenhuizen. Daarnaast wordt in een aantal dorpen geïnvesteerd in waterzuivering.

Ook het Waals gewest en de Franse gemeenschap trekken geld uit voor Pakistan. Minister-president Rudy Demotte liet donderdag weten dat er 100.000 euro zal geschonken worden aan het consortium 1212.

Consortium

Op 19 augustus startte het Belgisch consortium voor Noodhulpsituaties de actie Pakistan 12-12 voor de slachtoffers van de overstromingen.

Het consortium liet donderdag weten dat het op een week tijd een bedrag van 1,8 miljoen euro heeft ingezameld via de 12-12 rekening en de rekeningen van de vijf lidorganisaties.

Artsen Zonder Grenzen en het Rode Kruis zamelen onafhankelijk geld in. Het Rode Kruis meldde donderdag dat het 9.000 plastic zeilen en 4.500 'shelter kits' gaat kopen voor 31.500 Pakistaanse
slachtoffers.

De Vlaamse regering trekt een half miljoen euro uit voor Pakistan. Dat heeft Vlaams minister-president Kris Peeters donderdag bekendgemaakt. Het Belgisch Consortium voor Noodhulpsituaties laat intussen weten dat het al 1,8 miljoen heeft ingezameld voor de slachtoffers van de overstromingen.De 500.000 euro van de Vlaamse regering is uitgesplitst in 300.000 euro noodhulp en 200.000 euro voor projecten op langere termijn. De noodhulp gaat naar het Rode Kruis Vlaanderen en de rekening 12-12 van het Consortium voor Noodhulpsituaties. Dat is een samenwerkingsverband van Caritas International, Handicap International, Dokters van de Wereld, Oxfam-Solidariteit en Unicef België.Het geld voor de langere termijn is bestemd voor projecten in de provincie Punjab. De middelen gaan naar de heropbouw van enkele scholen en de aankoop van nieuwe medische apparatuur in ziekenhuizen. Daarnaast wordt in een aantal dorpen geïnvesteerd in waterzuivering. Ook het Waals gewest en de Franse gemeenschap trekken geld uit voor Pakistan. Minister-president Rudy Demotte liet donderdag weten dat er 100.000 euro zal geschonken worden aan het consortium 1212.ConsortiumOp 19 augustus startte het Belgisch consortium voor Noodhulpsituaties de actie Pakistan 12-12 voor de slachtoffers van de overstromingen.Het consortium liet donderdag weten dat het op een week tijd een bedrag van 1,8 miljoen euro heeft ingezameld via de 12-12 rekening en de rekeningen van de vijf lidorganisaties. Artsen Zonder Grenzen en het Rode Kruis zamelen onafhankelijk geld in. Het Rode Kruis meldde donderdag dat het 9.000 plastic zeilen en 4.500 'shelter kits' gaat kopen voor 31.500 Pakistaanse slachtoffers.