Dat blijkt uit cijfers van de Wereldbank.

Na de verwoestende aardbeving van 12 januari 2010 beloofden tientallen landen op een grootschalige donorconferentie in New York in totaal 4,58 miljard dollar aan hulp voor het getroffen Haïti. Daarvan is nu nog steeds maar 1,74 miljard dollar of omgerekend 38 procent overgemaakt, zo blijkt uit een rapport van de Wereldbank.

In het voorwoord van het Wereldbank-rapport zegt de Haïtiaanse president Michel Martelly dat de inspanningen voor de heropbouw van Haïti 'efficienter en aan een meer dynamisch tempo' moeten gebeuren.

Hij verzekert van zijn kant dat 'elke centiem' efficiënt en in volle transparantie zal ingezet worden. 'In ruil hoop ik dat de engagementen die aangegaan zijn tegenover het Haïtiaanse volk zich concretiseren en hard worden gemaakt', aldus Martelly. (Belga/SD)

Dat blijkt uit cijfers van de Wereldbank. Na de verwoestende aardbeving van 12 januari 2010 beloofden tientallen landen op een grootschalige donorconferentie in New York in totaal 4,58 miljard dollar aan hulp voor het getroffen Haïti. Daarvan is nu nog steeds maar 1,74 miljard dollar of omgerekend 38 procent overgemaakt, zo blijkt uit een rapport van de Wereldbank. In het voorwoord van het Wereldbank-rapport zegt de Haïtiaanse president Michel Martelly dat de inspanningen voor de heropbouw van Haïti 'efficienter en aan een meer dynamisch tempo' moeten gebeuren. Hij verzekert van zijn kant dat 'elke centiem' efficiënt en in volle transparantie zal ingezet worden. 'In ruil hoop ik dat de engagementen die aangegaan zijn tegenover het Haïtiaanse volk zich concretiseren en hard worden gemaakt', aldus Martelly. (Belga/SD)