De politie was hierover getipt, maar greep niet in. Dat schrijft de regionale krant De Gelderlander woensdag.

Saillant detail is dat het ministerie van Veiligheid en Justitie afgelopen zaterdag nog zei dat de Nederlands-Marokkaanse imam 'scherp in de gaten gehouden wordt als hij naar Nederland komt'. Maar Amaouch blijkt nu dus al een jaar in Veenendaal zijn gang te gaan.

De haatprediker, ook wel El Alami Amaouch geheten, kwam vier jaar geleden in Dison bij Verviers wonen. Op internet is te zien en te horen hoe hij daar opruiende taal uitsloeg.

Burgemeester Kolff van Veenendaal zegt dat de berichtgeving over een radicale imam in zijn gemeente niet klopt. Dat meldt RTV Utrecht.

In een verklaring op Facebook schrijft Kolff dat in zijn gemeente veel aandacht is voor radicalisering, 'zeker sinds ruim twee jaar geleden een achttienjarig meisje uitreisde naar Syrië.' Hij zegt dat er goede contacten zijn met de landelijke veiligheidsdiensten en lokale/regionale politie op dit vlak. 'We weten wat er speelt.'

De politie was hierover getipt, maar greep niet in. Dat schrijft de regionale krant De Gelderlander woensdag.Saillant detail is dat het ministerie van Veiligheid en Justitie afgelopen zaterdag nog zei dat de Nederlands-Marokkaanse imam 'scherp in de gaten gehouden wordt als hij naar Nederland komt'. Maar Amaouch blijkt nu dus al een jaar in Veenendaal zijn gang te gaan.De haatprediker, ook wel El Alami Amaouch geheten, kwam vier jaar geleden in Dison bij Verviers wonen. Op internet is te zien en te horen hoe hij daar opruiende taal uitsloeg.Burgemeester Kolff van Veenendaal zegt dat de berichtgeving over een radicale imam in zijn gemeente niet klopt. Dat meldt RTV Utrecht.In een verklaring op Facebook schrijft Kolff dat in zijn gemeente veel aandacht is voor radicalisering, 'zeker sinds ruim twee jaar geleden een achttienjarig meisje uitreisde naar Syrië.' Hij zegt dat er goede contacten zijn met de landelijke veiligheidsdiensten en lokale/regionale politie op dit vlak. 'We weten wat er speelt.'