Haaienvinnen en vogelnestjes verdwijnen van Chinese banketten

© Reuters
Kevin Van der Auwera
Kevin Van der Auwera Online coördinator Trends

Schotels met ‘delicatessen’ als haaienvinnen en vogelnestjes zijn voortaan verboden op officiële diners in China, zo heeft de regering beslist.

Dat meldt het officiële staatsmedium Xinhua. Haaienvinnen, vogelnestjes (een soepingrediënt van zwaluwspeeksel) en andere producten van wilde dieren zijn zeer populair op dergelijke luxediners en recepties voor ambtenaren in China.

Extravagantie

Het verbod op deze ‘delicatessen’ is echter niet in de eerste plaats bedoeld om de dieren te beschermen, maar vooral om te besparen door de extravagantie op de feestjes aan banden te leggen.

Ook sigaretten en dure alcoholische dranken mogen niet langer geserveerd worden op officiële diners, die ook niet langer in privéclubs of dure horecazaken mogen plaatsvinden. Verder mogen voortaan enkel absolute topambtenaren (provinciaal niveau of hoger) nog in luxueuze hotelsuites overnachten tijdens zakenreizen.

President Xi Jinping, die in maart Hu Jintao opvolgde, heeft van de aanpak van corruptie een topprioriteit van zijn beleid gemaakt.

Haaienvinnen en vogelnestjes verdwijnen van Chinese banketten
© Reuters

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content