Voor de kust van Nieuw-Zeeland is een zwemmer aangevallen door een grote haai en aan zijn verwondingen overleden. Redders haalden het lichaam van het slachtoffer uit het water.
De man, een veertiger, was aan het zwemmen voor de kust van Muriwai Beach, een populaire badplaats ten westen van Nieuw-Zeelands grootste stad Auckland. Ooggetuigen zagen hoe hij plots werd aangevallen door een haai, waarop het water meteen rood kleurde. De politie schoot vanuit een boot nog op de haai, maar het dier kon ontkomen. Voor de zwemmer kwam alle hulp te laat.

Volgens ooggetuigen ging het om een witte haai of mensenhaai van zo'n 3,5 tot 4 meter lengte.

'Overal bloed'
'We waren aan het vissen en zagen de man zwemmen,' vertelt ooggetuige Pio Mose aan de website Stuff. 'Plots zagen we de vin van de haai, die de man aanviel. Meteen was er overal bloed.'

'Ik belde de hulpdiensten. De man was nog in leven, we riepen hem toe dat hij naar onze rots moest zwemmen. Daarop werd hij opnieuw het water ingetrokken. Toen hij weer bovenkwam, bleef zijn hoofd op het water liggen. We wisten dan dat hij dood was.'

Zeldzaam

Aanvallen van haaien zijn zeldzaam in Nieuw-Zeeland. Volgens de Nieuw-Zeelandse media zijn er sinds het bijhouden van de statistieken in 1847 slechts 11 dodelijke aanvallen geweest.

Voor de kust van Nieuw-Zeeland is een zwemmer aangevallen door een grote haai en aan zijn verwondingen overleden. Redders haalden het lichaam van het slachtoffer uit het water. De man, een veertiger, was aan het zwemmen voor de kust van Muriwai Beach, een populaire badplaats ten westen van Nieuw-Zeelands grootste stad Auckland. Ooggetuigen zagen hoe hij plots werd aangevallen door een haai, waarop het water meteen rood kleurde. De politie schoot vanuit een boot nog op de haai, maar het dier kon ontkomen. Voor de zwemmer kwam alle hulp te laat. Volgens ooggetuigen ging het om een witte haai of mensenhaai van zo'n 3,5 tot 4 meter lengte. 'Overal bloed' 'We waren aan het vissen en zagen de man zwemmen,' vertelt ooggetuige Pio Mose aan de website Stuff. 'Plots zagen we de vin van de haai, die de man aanviel. Meteen was er overal bloed.' 'Ik belde de hulpdiensten. De man was nog in leven, we riepen hem toe dat hij naar onze rots moest zwemmen. Daarop werd hij opnieuw het water ingetrokken. Toen hij weer bovenkwam, bleef zijn hoofd op het water liggen. We wisten dan dat hij dood was.' Zeldzaam Aanvallen van haaien zijn zeldzaam in Nieuw-Zeeland. Volgens de Nieuw-Zeelandse media zijn er sinds het bijhouden van de statistieken in 1847 slechts 11 dodelijke aanvallen geweest.