Cyprus en de trojka - de EU, de Europese Centrale Bank en het IMF - ronden mogelijk zaterdagavond hun gesprekken over de redding van Cyprus af. Dat zei minister van Financiën, Michael Sarris. Sarris verklaarde dat Cyprus een heffing overweegt van 25 procent op tegoeden hoger dan 100.000 euro van spaarders bij de Bank van Cyprus, de grootste bank van het eiland. De heffing op spaartegoeden is een van de belangrijkste punten in het overleg.

De ministers van Financiën van de eurozone, de Eurogroep, vergaderen zondag over Cyprus. Het Cypriotische parlement komt pas daarna bijeen om over de voorstellen te debatteren. (Belga/MI)

Cyprus en de trojka - de EU, de Europese Centrale Bank en het IMF - ronden mogelijk zaterdagavond hun gesprekken over de redding van Cyprus af. Dat zei minister van Financiën, Michael Sarris. Sarris verklaarde dat Cyprus een heffing overweegt van 25 procent op tegoeden hoger dan 100.000 euro van spaarders bij de Bank van Cyprus, de grootste bank van het eiland. De heffing op spaartegoeden is een van de belangrijkste punten in het overleg. De ministers van Financiën van de eurozone, de Eurogroep, vergaderen zondag over Cyprus. Het Cypriotische parlement komt pas daarna bijeen om over de voorstellen te debatteren. (Belga/MI)