Grote sommen van rekening Bettencourt voor verkiezing Sarkozy

Uit bankgegevens van de voormalige boekhoudster van Liliane Bettencourt blijkt dat er bijna 400.000 euro cash werd afgehaald.

Uit bankgegevens van de voormalige boekhoudster van Liliane Bettencourt blijkt dat er gedurende de vier maanden voor de Franse presidentsverkiezingen in 2007 grote fondsenverschuivingen zijn geweest.

Het gerecht is een onderzoek gestart naar mogelijke illegale partijfinanciering van de campagne van huidig president Nicolas Sarkozy in aanloop naar de presidentsverkiezingen van 2007.

Hij zou onrechtstreeks 150.000 euro hebben gekregen van Bettencourt, erfgename van het L’Oréal-imperium en de ‘rijkste vrouw van Frankrijk’. Sarkozy ontkent de aantijgingen.

Het Franse tijdschrift ‘Marianne de samedi’ kon bankgegevens bemachtigen van Claire Thibout, de voormalige boekhoudster van Bettencourt die de zaak aan het licht bracht.

Daaruit blijkt dat er gedurende vier maanden, van januari tot april 2007, veelvuldig geld is afgehaald van de rekeningen en dat het om hoge bedragen ging. Het geld werd cash afgehaald zonder duidelijke bestemming.

Niets geeft aan waarvoor het geld was bedoeld, maar de naam ‘mijnheer Bettencourt’ valt geregeld. Dat was de naam waaronder volgens de voormalige boekhoudster van Bettencourt geld voor politieke doeleinden werd afgehaald.

Het tijdschrift becijferde dat de naam ‘Bettencourt’ of ‘mijnheer Bettencourt’ over de periode van vier maanden werd gebruikt om 183.350 euro af te halen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content