De operatie was maanden voorbereid en werd uitgevoerd door circa 400 agenten, zo laat de regionale regering weten.

'De DIK in Hildesheim is een nationale hotspot van de radicale salafistische scène', zegt de regionale minister van Binnenlandse Zaken Boris Pistorius in een mededeling. 'Na weken van voorbereidingen zijn we met de uitgebreide huiszoekingen van vandaag een belangrijke stap dichter gekomen tot het verbieden van de organisatie.'

De acht woningen die werden doorzocht, zijn van leden van de directie van de vereniging die de moskee beheert.

Jihad

Volgens de veiligheidsdiensten zijn er bewijzen dat in de vereniging moslims worden geradicaliseerd en gemotiveerd worden om deel te nemen aan de jihad in oorlogsgebieden.

Tijdens preken, seminaries en toespraken wordt ook opgeroepen tot 'haat tegenover ongelovigen', aldus Pistorius nog.

Aanslagen

De sfeer is gespannen in Duitsland, nadat op tien dagen tijd twee aanslagen werden uitgevoerd door vluchtelingen in naam van terreurgroep Islamitische Staat (IS), en bij een schietpartij door een Duitser van Iraanse origine tien mensen werden gedood in een winkelcentrum in München. (Belga/KVDA)

De operatie was maanden voorbereid en werd uitgevoerd door circa 400 agenten, zo laat de regionale regering weten.'De DIK in Hildesheim is een nationale hotspot van de radicale salafistische scène', zegt de regionale minister van Binnenlandse Zaken Boris Pistorius in een mededeling. 'Na weken van voorbereidingen zijn we met de uitgebreide huiszoekingen van vandaag een belangrijke stap dichter gekomen tot het verbieden van de organisatie.' De acht woningen die werden doorzocht, zijn van leden van de directie van de vereniging die de moskee beheert.Volgens de veiligheidsdiensten zijn er bewijzen dat in de vereniging moslims worden geradicaliseerd en gemotiveerd worden om deel te nemen aan de jihad in oorlogsgebieden. Tijdens preken, seminaries en toespraken wordt ook opgeroepen tot 'haat tegenover ongelovigen', aldus Pistorius nog. De sfeer is gespannen in Duitsland, nadat op tien dagen tijd twee aanslagen werden uitgevoerd door vluchtelingen in naam van terreurgroep Islamitische Staat (IS), en bij een schietpartij door een Duitser van Iraanse origine tien mensen werden gedood in een winkelcentrum in München. (Belga/KVDA)