Als het van de Council on American-Islamic Relations afhangt, dan verdwijnt na Scott Walker ook topkandidaat Ben Carson uit de race voor de Republikeinse nominatie voor de presidentsverkiezingen van 2016. De grootste moslimorganisatie in de VS roept Carson op om zijn kandidatuur te staken, meldt nieuwszender CNN.

Directeur Nihad Awad vindt dat Carson niet geschikt is om de VS te leiden omdat zijn overtuigingen niet stroken met de Amerikaanse grondwet.

Hij gebruikt daarmee dezelfde bewoordingen als Carson, toen die laatste zondag op NBC zei dat hij liever geen moslim als president ziet omdat 'de islam niet strookt met de waarden en principes van de VS en de grondwet'.

Geen vereiste

Awad zegt geschokt te zijn en roept de andere presidentskandidaten en het publiek op om de uitspraken van Carson, zelf een christen, te verwerpen. Hij voert aan dat er geen religieuze voorwaarden verbonden zijn aan het presidentschap.

'Vrijheid van religie is een fundamentele waarde van ons land. Of je nu christen, jood, moslim, katholiek, zwart, bruin of wit bent: als je hier geboren bent, de grondwet in het vaandel draagt en geschikt bent om te leiden, dan kan je leiden ongeacht je geloof.'

Donald Trump

Carson deed zijn uitspraken in een gesprek over een andere controverse rond een Republikeinse kandidaat en moslims in Amerika. Tijdens een campagne-event van Donald Trump in New Hampshire had iemand uit het publiek gezegd dat 'we in dit land een probleem hebben dat "moslims" heet' en dat president Barack Obama een moslim is. Trump krijgt het verwijt dat hij de man niet terechtwees.

Na Trump en Carlo Fiorina is Carson de derde populairste Republikeinse presidentskandidaat, met 14 procent in de jongste peiling van CNN/ORC. (KVDA)

Als het van de Council on American-Islamic Relations afhangt, dan verdwijnt na Scott Walker ook topkandidaat Ben Carson uit de race voor de Republikeinse nominatie voor de presidentsverkiezingen van 2016. De grootste moslimorganisatie in de VS roept Carson op om zijn kandidatuur te staken, meldt nieuwszender CNN.Directeur Nihad Awad vindt dat Carson niet geschikt is om de VS te leiden omdat zijn overtuigingen niet stroken met de Amerikaanse grondwet.Hij gebruikt daarmee dezelfde bewoordingen als Carson, toen die laatste zondag op NBC zei dat hij liever geen moslim als president ziet omdat 'de islam niet strookt met de waarden en principes van de VS en de grondwet'.Awad zegt geschokt te zijn en roept de andere presidentskandidaten en het publiek op om de uitspraken van Carson, zelf een christen, te verwerpen. Hij voert aan dat er geen religieuze voorwaarden verbonden zijn aan het presidentschap.'Vrijheid van religie is een fundamentele waarde van ons land. Of je nu christen, jood, moslim, katholiek, zwart, bruin of wit bent: als je hier geboren bent, de grondwet in het vaandel draagt en geschikt bent om te leiden, dan kan je leiden ongeacht je geloof.'Carson deed zijn uitspraken in een gesprek over een andere controverse rond een Republikeinse kandidaat en moslims in Amerika. Tijdens een campagne-event van Donald Trump in New Hampshire had iemand uit het publiek gezegd dat 'we in dit land een probleem hebben dat "moslims" heet' en dat president Barack Obama een moslim is. Trump krijgt het verwijt dat hij de man niet terechtwees.Na Trump en Carlo Fiorina is Carson de derde populairste Republikeinse presidentskandidaat, met 14 procent in de jongste peiling van CNN/ORC. (KVDA)