Volgens de grootmoefti van Saudi-Arabië treft de minister van Binnenlandse Zaken, kroonprins Mohammed ben Nayef, dan ook geen enkele schuld voor de tragedie.

Wellicht als gevolg van massapaniek vielen donderdag bij gedrang tijdens de symbolische steniging van de duivel in Mina (op zo'n 5 km van Mekka) zeker 769 doden en bijna 1.000 gewonden. Dat blijkt uit de jongste balans van de Saudische overheid. Het gaat om de hoogste dodentol tijdens de jaarlijkse hadj in 25 jaar.

Na het drama had onder andere Iran met beschuldigende vinger naar de Saoedische autoriteiten gewezen. Volgens ayatollah Ali Khamenei, de geestelijke leider van Iran, liggen 'ongepaste maatregelen' aan de basis van het drama. (KVDA)

Volgens de grootmoefti van Saudi-Arabië treft de minister van Binnenlandse Zaken, kroonprins Mohammed ben Nayef, dan ook geen enkele schuld voor de tragedie.Wellicht als gevolg van massapaniek vielen donderdag bij gedrang tijdens de symbolische steniging van de duivel in Mina (op zo'n 5 km van Mekka) zeker 769 doden en bijna 1.000 gewonden. Dat blijkt uit de jongste balans van de Saudische overheid. Het gaat om de hoogste dodentol tijdens de jaarlijkse hadj in 25 jaar.Na het drama had onder andere Iran met beschuldigende vinger naar de Saoedische autoriteiten gewezen. Volgens ayatollah Ali Khamenei, de geestelijke leider van Iran, liggen 'ongepaste maatregelen' aan de basis van het drama. (KVDA)