Groepsverkrachting India: tiener schuldig bevonden

© Reuters

Een jeugdrechtbank in India heeft een tiener schuldig bevonden aan deelname aan een dodelijke groepsverkrachting in de hoofdstad New Delhi. De jongen is veroordeeld tot drie jaar in een heropvoedingsinstelling.

Een jeugdrechtbank in India heeft een tiener schuldig bevonden aan deelname aan een dodelijke groepsverkrachting in de hoofdstad New Delhi. De jongen, zeventien jaar op het moment van de feiten, is veroordeeld tot drie jaar in een heropvoedingsinstelling, zo is vernomen bij de advocaat van de verdediging.

De advocaat van de jonge verdachte stelt dat zijn cliënt op sommige aanklachten schuldig werd bevonden en vrijgesproken werd van andere aanklachten. De moeder van het slachtoffer vertelde de pers buiten de rechtbank dat hij is veroordeeld voor verkrachting en moord.

Het 23-jarige slachtoffer werd in december vorig jaar herhaaldelijk verkracht en geslagen op een bus in de hoofdstad New Delhi. Ze overleefde de aanval niet. Zes mannen, onder wie de inmiddels 18-jarige jongen, werden beschuldigd van moord, verkrachting, het vernietigen van bewijzen en andere misdaden.

Meest wrede

Net als de andere beklaagden ontkende de tiener de beschuldigingen. In het politierapport werd hij de meest wrede van de verkrachters genoemd.

Een van de beklaagden kwam in maart om het leven in de gevangenis. Er loopt een onderzoek naar de doodsoorzaak. In het proces tegen de overige vier beschuldigden zou er de komende dagen of weken een verdict vallen. Ze riskeren de doodstraf.

De gewelddadige groepsverkrachting ontlokte veel ophef in India en lanceerde een nationaal debat over het toenemende geweld tegen vrouwen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content