Een van de vermoedelijke daders van de groepsverkrachting van de Indiase studente was op het ogenblik van de feiten minderjarig. Dat besliste een jeugdrechtbank in New Delhi. Daarmee riskeert de jongere maximaal drie jaar cel.

Volgens de rechtbank was de aangeklaagde op het ogenblik van de misdaad 17 jaar en zes maanden oud. Zijn leeftijd was aanvankelijk onduidelijk. In India voorziet het strafrecht voor minderjarigen een maximale straf van drie jaar in een jeugdinstelling.

De andere vijf vermoedelijke verkrachters van de 23-jarige studente, die later aan haar inwendige verwondingen overleed, riskeren de doodstraf via een spoedprocedure voor de rechtbank. Het Openbaar Ministerie beschuldigt hen onder andere van verkrachting en moord.

'Minderjarige was wreedste van allemaal'

Uit het politierapport bleek dat net de minderjarige dader de wreedste van alle verkrachters was. Volgens The Hindustan Times zou hij met zijn blote handen haar darmen uitgetrokken hebben en was hij het die voorstelde haar te overrijden. Hij verkrachtte het meisje als tweede, na Sam Singh, de hoofdverdachte die het meisje eerst aanrandde. Beiden misbruikten de studente ook een tweede keer - toen ze buiten bewustzijn was.

Een van de vermoedelijke daders van de groepsverkrachting van de Indiase studente was op het ogenblik van de feiten minderjarig. Dat besliste een jeugdrechtbank in New Delhi. Daarmee riskeert de jongere maximaal drie jaar cel. Volgens de rechtbank was de aangeklaagde op het ogenblik van de misdaad 17 jaar en zes maanden oud. Zijn leeftijd was aanvankelijk onduidelijk. In India voorziet het strafrecht voor minderjarigen een maximale straf van drie jaar in een jeugdinstelling. De andere vijf vermoedelijke verkrachters van de 23-jarige studente, die later aan haar inwendige verwondingen overleed, riskeren de doodstraf via een spoedprocedure voor de rechtbank. Het Openbaar Ministerie beschuldigt hen onder andere van verkrachting en moord. 'Minderjarige was wreedste van allemaal'Uit het politierapport bleek dat net de minderjarige dader de wreedste van alle verkrachters was. Volgens The Hindustan Times zou hij met zijn blote handen haar darmen uitgetrokken hebben en was hij het die voorstelde haar te overrijden. Hij verkrachtte het meisje als tweede, na Sam Singh, de hoofdverdachte die het meisje eerst aanrandde. Beiden misbruikten de studente ook een tweede keer - toen ze buiten bewustzijn was.