Dat heeft Georges Papandreou gezegd na afloop van de Eurotop in Brussel gisteren. Die 26 miljard is ongeveer 12 procent van het bruto binnenlands product (BBP).

Athene kan van nu tot 2014 rekenen op heel wat vers geld. Zo wordt vanuit het Europese noodfonds en het Internationaal Muntfonds (IMF) 109 miljard euro voorzien. Maar ook de private schuldeisers van Griekenland doen voor bijna 50 miljard ruimschoots hun duit in het zakje.

Daarnaast worden de leningen voor Griekenland ook draaglijker gemaakt. De looptijd van de leningen wordt verlengd, waardoor ook de intresten op die leningen kunnen verlaagd worden. 'Dat zal Griekenland in staat stellen sneller toegang te krijgen tot de markten om zelf te kunnen lenen', aldus Papandreou. 'Dat geeft zowel Griekenland als de eurozone meer respijt', voegde de Griekse premier er nog aan toe.

Het tweede Europese hulpplan voor Griekenland betekent volgens de Griekse minister van Financiën, Evangelos Venizelos, een 'grote opluchting" voor de Griekse economie. Door het akkoord is het Griekse bankensysteem gegarandeerd en zeker gesteld, aldus nog Venizelos.

De Griekse staatschuld bedraagt nu 350 miljard euro. (Belga/SD)

Dat heeft Georges Papandreou gezegd na afloop van de Eurotop in Brussel gisteren. Die 26 miljard is ongeveer 12 procent van het bruto binnenlands product (BBP). Athene kan van nu tot 2014 rekenen op heel wat vers geld. Zo wordt vanuit het Europese noodfonds en het Internationaal Muntfonds (IMF) 109 miljard euro voorzien. Maar ook de private schuldeisers van Griekenland doen voor bijna 50 miljard ruimschoots hun duit in het zakje. Daarnaast worden de leningen voor Griekenland ook draaglijker gemaakt. De looptijd van de leningen wordt verlengd, waardoor ook de intresten op die leningen kunnen verlaagd worden. 'Dat zal Griekenland in staat stellen sneller toegang te krijgen tot de markten om zelf te kunnen lenen', aldus Papandreou. 'Dat geeft zowel Griekenland als de eurozone meer respijt', voegde de Griekse premier er nog aan toe. Het tweede Europese hulpplan voor Griekenland betekent volgens de Griekse minister van Financiën, Evangelos Venizelos, een 'grote opluchting" voor de Griekse economie. Door het akkoord is het Griekse bankensysteem gegarandeerd en zeker gesteld, aldus nog Venizelos. De Griekse staatschuld bedraagt nu 350 miljard euro. (Belga/SD)