De nieuwe Griekse eerste minister, Antonis Samaras, werd aan een oog geopereerd en zal Griekenland niet vertegenwoordigen op de Europese top van 28 en 29 juni. De premier moet een week in het ziekenhuis blijven, meldt Simos Kedikoglou, de woordvoerder van de Griekse regering.

Twee dagen nadat hij de eed heeft afgelegd als de nieuwe premier van Griekenland, werd Samaras in het ziekenhuis van Athene opgenomen met een beschadigd netvlies. Samaras, die al enkel weken met een oogprobleem te kampen heeft, werd zaterdag geopereerd.

Minister van Financiën valt flauw
Alsof de nieuwe Griekse regering nog niet genoeg problemen heeft, werd ook de kersverse Griekse minister van Financiën, Vasilios Rapanos, amper enkele uren na zijn ambtsaanvaarding naar het ziekenhuis gebracht. Rapanos, sinds december 2009 directeur van de Nationale Bank, zou door oververmoeidheid flauw gevallen zijn.

Griekenland wil opnieuw onderhandelen over het bezuinigingsplan met de Europese Unie en het Internationaal Monetair Fonds. (Belga/TE)

De nieuwe Griekse eerste minister, Antonis Samaras, werd aan een oog geopereerd en zal Griekenland niet vertegenwoordigen op de Europese top van 28 en 29 juni. De premier moet een week in het ziekenhuis blijven, meldt Simos Kedikoglou, de woordvoerder van de Griekse regering. Twee dagen nadat hij de eed heeft afgelegd als de nieuwe premier van Griekenland, werd Samaras in het ziekenhuis van Athene opgenomen met een beschadigd netvlies. Samaras, die al enkel weken met een oogprobleem te kampen heeft, werd zaterdag geopereerd. Minister van Financiën valt flauw Alsof de nieuwe Griekse regering nog niet genoeg problemen heeft, werd ook de kersverse Griekse minister van Financiën, Vasilios Rapanos, amper enkele uren na zijn ambtsaanvaarding naar het ziekenhuis gebracht. Rapanos, sinds december 2009 directeur van de Nationale Bank, zou door oververmoeidheid flauw gevallen zijn. Griekenland wil opnieuw onderhandelen over het bezuinigingsplan met de Europese Unie en het Internationaal Monetair Fonds. (Belga/TE)