'We hebben hier niet te maken met een migratie- of vluchtelingenprobleem', stelde Mitsotakis. 'Het is de bewuste poging van Turkije om vluchtelingen en migranten als politieke pionnen te gebruiken, voor de eigen politieke belangen.'

De vluchtelingendeal bepaalt dat Turkije migranten die illegaal de oversteek wagen naar Europa terugneemt. Ook moet het migranten tegenhouden om zonder papieren naar Europa te reizen. 'Maar Turkije doet nu het omgekeerde. Het land heeft hen systematisch gesteund om naar Griekenland te komen, zowel over land als via de zee', zei Mitsotakis.

'We hebben hier niet te maken met een migratie- of vluchtelingenprobleem', stelde Mitsotakis. 'Het is de bewuste poging van Turkije om vluchtelingen en migranten als politieke pionnen te gebruiken, voor de eigen politieke belangen.'De vluchtelingendeal bepaalt dat Turkije migranten die illegaal de oversteek wagen naar Europa terugneemt. Ook moet het migranten tegenhouden om zonder papieren naar Europa te reizen. 'Maar Turkije doet nu het omgekeerde. Het land heeft hen systematisch gesteund om naar Griekenland te komen, zowel over land als via de zee', zei Mitsotakis.