Syriza ligt ongeveer 8 procentpunt achterop ten opzichte van de centrumrechtse oppositiepartij Nea Dimokratia (ND), zo blijkt uit de exitpolls en de voorlopige resultaten van de Europese verkiezingen.

Tsipras wil de algemene verkiezingen 'onmiddellijk' laten plaatsvinden na de tweede ronde van de lokale verkiezingen, die op 2 juni georganiseerd worden. Volgens mediaberichten zou dat neerkomen op verkiezingen eind volgende maand, maar een officiële datum is er nog niet.

De parlementsverkiezingen in Griekenland waren oorspronkelijk voorzien voor oktober.

Syriza ligt ongeveer 8 procentpunt achterop ten opzichte van de centrumrechtse oppositiepartij Nea Dimokratia (ND), zo blijkt uit de exitpolls en de voorlopige resultaten van de Europese verkiezingen. Tsipras wil de algemene verkiezingen 'onmiddellijk' laten plaatsvinden na de tweede ronde van de lokale verkiezingen, die op 2 juni georganiseerd worden. Volgens mediaberichten zou dat neerkomen op verkiezingen eind volgende maand, maar een officiële datum is er nog niet. De parlementsverkiezingen in Griekenland waren oorspronkelijk voorzien voor oktober.