Zaroulia is één van de achttien parlementslenden van de extreemrechtse partij Chrysi Avgi (Gouden Dageraad) in het Griekse parlement. Daar zorgde ze donderdag voor een rel met haar uitspraak over immigranten. Die noemde ze "ondermensen die ziektes met zich meedragen."

Geschandaliseerd
De commissie gelijkheid in de parlementaire assemblée van de Raad van Europa, waar Zaroulia nu in gaat zetelen, behartigt de strijd tegen discriminatie. De Europese antiracismebeweging EGAM reageeerde dan ook "geschandaliseerd".

Zaroulia was in juni door het Griekse parlement voor de post voorgedragen; op 1 oktober werd zij als plaatsvervangster ook effectief verkozen.

Belediging voor de democratie
In een communiqué bestempelt EGAM die keuze als "een belediging van de waarden van de democratie". Door Zaroulia in de commissie gelijkheid op te nemen, "worden het racisme en het antisemitisme en de normalisering van extreemrechtse partijen op het Europees niveau gebanaliseerd".

De Raad van Europa werd in 1949 opgericht en telt 47 lidstaten. De Raad ijvert, uitgaande van de Europese Mensenrechtenconventie en andere basisteksten, voor het creëren in Europa van een gemeenschappelijke democratische en juridische ruimte. (Belga/TV)

Zaroulia is één van de achttien parlementslenden van de extreemrechtse partij Chrysi Avgi (Gouden Dageraad) in het Griekse parlement. Daar zorgde ze donderdag voor een rel met haar uitspraak over immigranten. Die noemde ze "ondermensen die ziektes met zich meedragen."Geschandaliseerd De commissie gelijkheid in de parlementaire assemblée van de Raad van Europa, waar Zaroulia nu in gaat zetelen, behartigt de strijd tegen discriminatie. De Europese antiracismebeweging EGAM reageeerde dan ook "geschandaliseerd". Zaroulia was in juni door het Griekse parlement voor de post voorgedragen; op 1 oktober werd zij als plaatsvervangster ook effectief verkozen.Belediging voor de democratie In een communiqué bestempelt EGAM die keuze als "een belediging van de waarden van de democratie". Door Zaroulia in de commissie gelijkheid op te nemen, "worden het racisme en het antisemitisme en de normalisering van extreemrechtse partijen op het Europees niveau gebanaliseerd". De Raad van Europa werd in 1949 opgericht en telt 47 lidstaten. De Raad ijvert, uitgaande van de Europese Mensenrechtenconventie en andere basisteksten, voor het creëren in Europa van een gemeenschappelijke democratische en juridische ruimte. (Belga/TV)