Dat is alarmerend, want de hotspots hebben maar een capaciteit voor 7.450 mensen, deelt de cel voor de vluchtelingencrisis in Athene mee. Athene plant daarom migranten van de eilanden in de Oost-Egeïsche Zee naar het vasteland over te brengen, zo is uit regeringskringen vernomen. Wegens de mislukte staatsgreep in het Turkije aarzelen de Griekse asielrechters om nog mensen naar het buurland te sturen.

Het vluchtelingenakkoord met Turkije voorziet een vluchtelingenruil. De EU stuurt vluchtelingen en andere migranten, die illegaal in Griekenland zijn binnengekomen, terug naar Turkije. Voor elke teruggestuurde Syrische vluchteling mag sinds 4 april een andere Syriër uit Turkije legaal en rechtstreeks de EU binnenkomen. Tot nog toe zijn echter minder dan 500 mensen op die manier terug naar Turkije gestuurd. In juli kwamen volgens de VN-Vluchtelingenorganisatie UNHCR dagelijks bijna zestig migranten uit Turkije aan. (BELGA/JVL)

Dat is alarmerend, want de hotspots hebben maar een capaciteit voor 7.450 mensen, deelt de cel voor de vluchtelingencrisis in Athene mee. Athene plant daarom migranten van de eilanden in de Oost-Egeïsche Zee naar het vasteland over te brengen, zo is uit regeringskringen vernomen. Wegens de mislukte staatsgreep in het Turkije aarzelen de Griekse asielrechters om nog mensen naar het buurland te sturen. Het vluchtelingenakkoord met Turkije voorziet een vluchtelingenruil. De EU stuurt vluchtelingen en andere migranten, die illegaal in Griekenland zijn binnengekomen, terug naar Turkije. Voor elke teruggestuurde Syrische vluchteling mag sinds 4 april een andere Syriër uit Turkije legaal en rechtstreeks de EU binnenkomen. Tot nog toe zijn echter minder dan 500 mensen op die manier terug naar Turkije gestuurd. In juli kwamen volgens de VN-Vluchtelingenorganisatie UNHCR dagelijks bijna zestig migranten uit Turkije aan. (BELGA/JVL)