Griekse bosbranden: dodentol loopt op tot 82, honderden woningen verwoest

Mati © REUTERS

De dodentol door de zware bosbranden in Griekenland is opgelopen tot 82, terwijl ongeveer 30 mensen nog vermist zijn. Dat meldt de Griekse brandweer. Honderden woningen zijn door het vuur onbewoonbaar, melden de media op gezag van het ministerie voor Infrastructuur.

Reddingswerkers en vrijwilligers doorzoeken afgebrande woningen in de zwaar getroffen kustgemeenten Mati, Rafina, Nea Makri en Neos Voutzas. ‘We zullen elk huis doorzoeken’, aldus een woordvoerder van de brandweer. Ongeveer dertig mensen zijn nog vermist.

Familieleden van de vermisten brengen ondertussen DNA-stalen naar het mortuarium in Athene waar de lichamen worden geïdentificeerd.

Donderdag nog heeft minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders laten weten dat de drie Belgen naar wie Buitenlandse Zaken nog op zoek was, ongedeerd zijn. Eén landgenoot, een 63-jarige man die samen met zijn zoon op vakantie was, kwam door de bosbranden om het leven. Ondertussen zijn alle branden die woongebieden bedreigden geblust.

Mati
Mati© REUTERS
Mati
Mati© REUTERS

Volgens het ministerie van Infrastructuur zijn 1.218 van de 2.489 (bijna 49 procent) van de woningen in de vakantieregio van Mati, Rafina en Neos Voutzas onbewoonbaar.

Het is nog niet duidelijk wat de zware branden veroorzaakt heeft. Volgens de burgemeester van het dorp Penteli, dat in de buurt van de getroffen gemeenten ligt, zouden vonken van een elektriciteitskabel aan de oorsprong liggen.

Neos Voutzas
Neos Voutzas© REUTERS
'Wij zijn oké' - Mati
‘Wij zijn oké’ – Mati© REUTERS

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content