Bankbedienden in heel Griekenland zijn donderdag in staking nadat er woensdag bij gewelddadig protest tegen de besparingsmaatregelen van de regering doden zijn gevallen. De grootste Griekse vakbonden roepen op tot een nieuwe manifestatie.

'Griekenland staat aan de rand van de afgrond', zo zei president Carolos Papoulias nadat er in een Grieks bankkantoor drie doden waren gevallen nadat een molotovcocktail naar binnen was gegooid.

De twee grootste vakbonden, GSEE (privésector) en Adedy (openbare sector), hebben intussen opgeroepen om donderdagnamiddag te verzamelen voor het Grieks parlement.

Dat bespreekt het besparingspakket dat er komt in ruil voor de Europese noodleningen.

De Griekse minister van Financiën George Papaconstantinou zei in het parlement dat de enige manier om het faillissement van het land te vermijden de goedkeuring van het besparingsplan is.

Bankbedienden in heel Griekenland zijn donderdag in staking nadat er woensdag bij gewelddadig protest tegen de besparingsmaatregelen van de regering doden zijn gevallen. De grootste Griekse vakbonden roepen op tot een nieuwe manifestatie.'Griekenland staat aan de rand van de afgrond', zo zei president Carolos Papoulias nadat er in een Grieks bankkantoor drie doden waren gevallen nadat een molotovcocktail naar binnen was gegooid.De twee grootste vakbonden, GSEE (privésector) en Adedy (openbare sector), hebben intussen opgeroepen om donderdagnamiddag te verzamelen voor het Grieks parlement. Dat bespreekt het besparingspakket dat er komt in ruil voor de Europese noodleningen.De Griekse minister van Financiën George Papaconstantinou zei in het parlement dat de enige manier om het faillissement van het land te vermijden de goedkeuring van het besparingsplan is.