'We hebben besloten om de omheining onmiddellijk uit te breiden in drie gebieden', aldus de bron. Het gaat over uitbreidingen ten zuiden van het gebied dat momenteel onder druk staat. De rest van de omheining zal worden versterkt. Ook de oproerpolitie werd de afgelopen dagen versterkt met onder meer drones en politiehonden, wist een politiebron zondag.

Turkije had vorige week besloten migranten op weg naar Europa vrije doorgang te verlenen. In de hoop de grens met Griekenland over te kunnen steken, zijn duizenden migranten er naartoe getrokken. Maar Griekenland houdt hen vooralsnog tegen en de oproerpolitie heeft daarbij al hardhandig ingegrepen.

'We hebben besloten om de omheining onmiddellijk uit te breiden in drie gebieden', aldus de bron. Het gaat over uitbreidingen ten zuiden van het gebied dat momenteel onder druk staat. De rest van de omheining zal worden versterkt. Ook de oproerpolitie werd de afgelopen dagen versterkt met onder meer drones en politiehonden, wist een politiebron zondag. Turkije had vorige week besloten migranten op weg naar Europa vrije doorgang te verlenen. In de hoop de grens met Griekenland over te kunnen steken, zijn duizenden migranten er naartoe getrokken. Maar Griekenland houdt hen vooralsnog tegen en de oproerpolitie heeft daarbij al hardhandig ingegrepen.