Merkel telefoneerde met partijvoorzitter Antonis Samaras en feliciteerde hem met het goede resultaat. "Ze vertelde hem dat ze ervan uit gaat dat Griekenland zijn Europese engagementen zal nakomen", zo luidt het in een persbericht van de Duitse regering.

Na 85 pct van de stemmen geteld staan de Europagezinde conservatieven van Nea Dimokratia op 29,96 pct. Daarmee zouden ze 130 van de 300 zetels binnenhalen die het Griekse parlement telt. De eurosceptische radicaal-linksen van Syriza moeten het stellen met 26,65 pct en 71 zetels. De socialisten van Pasok eindigen derde met 12,46 pct van de stemmen en 33 zetels. (Belga/TE)

Merkel telefoneerde met partijvoorzitter Antonis Samaras en feliciteerde hem met het goede resultaat. "Ze vertelde hem dat ze ervan uit gaat dat Griekenland zijn Europese engagementen zal nakomen", zo luidt het in een persbericht van de Duitse regering. Na 85 pct van de stemmen geteld staan de Europagezinde conservatieven van Nea Dimokratia op 29,96 pct. Daarmee zouden ze 130 van de 300 zetels binnenhalen die het Griekse parlement telt. De eurosceptische radicaal-linksen van Syriza moeten het stellen met 26,65 pct en 71 zetels. De socialisten van Pasok eindigen derde met 12,46 pct van de stemmen en 33 zetels. (Belga/TE)