De Grieken zijn verdeeld over de vraag of hun nieuwe regering de problemen van het land kan oplossen. Premier Antonis Samaras (Nea Dimokratia) voert momenteel een erg verregaand besparingsbeleid om Griekenlands positie in de eurozone veilig te stellen.

Uit een peiling in opdracht van de Griekse krant Kathimerini en de tv-zender Skai blijkt dat 47 procent van de Grieken een zekere mate van vertrouwen heeft in de regering. Daar staat tegenover dat 39 procent er geen greintje vertrouwen in heeft.

Verder zegt de peiling dat 66 procent van de Grieken vreest dat de toestand in het land de verkeerde richting uitgaat. In mei dacht nog 86 procent dat dat het geval was. (JC)

De Grieken zijn verdeeld over de vraag of hun nieuwe regering de problemen van het land kan oplossen. Premier Antonis Samaras (Nea Dimokratia) voert momenteel een erg verregaand besparingsbeleid om Griekenlands positie in de eurozone veilig te stellen. Uit een peiling in opdracht van de Griekse krant Kathimerini en de tv-zender Skai blijkt dat 47 procent van de Grieken een zekere mate van vertrouwen heeft in de regering. Daar staat tegenover dat 39 procent er geen greintje vertrouwen in heeft. Verder zegt de peiling dat 66 procent van de Grieken vreest dat de toestand in het land de verkeerde richting uitgaat. In mei dacht nog 86 procent dat dat het geval was. (JC)