In de naarstige zoektocht naar bondgenoten en kapitaal zal de Griekse premier Alexis Tsipras dinsdag op bezoek gaan in Rusland. Griekenland wil met de Russen onder meer praten over de export van levensmiddelen.

Het bezoek aan Moskou volgt op een gesprek dat de Griekse minister van Financiën Yanis Varoufakis voert met de schatkistbewaarders van de VS en het gesprek dat hij eerder dit weekend in Washington had met IMF-directeur Christine Lagarde.

Alternatieven

Doordat het land de toezichthouders van de EU en het IMF al maanden niet kan overtuigen van zijn wil om de economie verder te hervormen, lijkt een snelle deal met de eurolanden over hervatting van de financiële steun aan Athene niet vanzelfsprekend. Met de bodem van de schatkist in zicht, zien de Grieken zich genoodzaakt ook naar alternatieven op zoek te gaan. (Belga/AVE)

In de naarstige zoektocht naar bondgenoten en kapitaal zal de Griekse premier Alexis Tsipras dinsdag op bezoek gaan in Rusland. Griekenland wil met de Russen onder meer praten over de export van levensmiddelen.Het bezoek aan Moskou volgt op een gesprek dat de Griekse minister van Financiën Yanis Varoufakis voert met de schatkistbewaarders van de VS en het gesprek dat hij eerder dit weekend in Washington had met IMF-directeur Christine Lagarde. Doordat het land de toezichthouders van de EU en het IMF al maanden niet kan overtuigen van zijn wil om de economie verder te hervormen, lijkt een snelle deal met de eurolanden over hervatting van de financiële steun aan Athene niet vanzelfsprekend. Met de bodem van de schatkist in zicht, zien de Grieken zich genoodzaakt ook naar alternatieven op zoek te gaan. (Belga/AVE)