De staking tegen het draconische besparingsplan van de Griekse regering duurt voort. In Athene ligt het bus-, metro- en tramverkeer lam door een staking.

De staking van het openbaar vervoer zorgt voor kilometers aan file in de straten van Athene. De taxichauffeurs lieten intussen ook weten dat ook zij de komende dagen het werk opnieuw zullen neerleggen, om hun ongenoegen te uiten over de liberalisering van hun sector.

Bij de Nationale Federatie der Zeelieden (PNO) echter, komt na acht dagen staken een einde aan de acties. Volgens een woordvoerder van de federatie is het vaarverkeer zich aan het normaliseren. De staking van de ferry's maakte de situatie op de Griekse eilanden haast onhoudbaar: zij hangen af van de scheepsvaart voor voedsel, brandstof en geneesmiddelen omdat er geen luchthavens zijn.

Ondanks de beslissing om de staking af te gelasten, zouden werknemers van enkele rederijen hun actie toch voortzetten en zo het ferryverkeer verstoren.

Geen grotere stakingen gepland

De komende dagen staan vooralsnog geen grotere stakingen gepland. De Griekse vakbonden wachten gespannen af op de beslissingen van de EU-top woensdag in Brussel. (Belga/SD)

De staking tegen het draconische besparingsplan van de Griekse regering duurt voort. In Athene ligt het bus-, metro- en tramverkeer lam door een staking. De staking van het openbaar vervoer zorgt voor kilometers aan file in de straten van Athene. De taxichauffeurs lieten intussen ook weten dat ook zij de komende dagen het werk opnieuw zullen neerleggen, om hun ongenoegen te uiten over de liberalisering van hun sector. Bij de Nationale Federatie der Zeelieden (PNO) echter, komt na acht dagen staken een einde aan de acties. Volgens een woordvoerder van de federatie is het vaarverkeer zich aan het normaliseren. De staking van de ferry's maakte de situatie op de Griekse eilanden haast onhoudbaar: zij hangen af van de scheepsvaart voor voedsel, brandstof en geneesmiddelen omdat er geen luchthavens zijn. Ondanks de beslissing om de staking af te gelasten, zouden werknemers van enkele rederijen hun actie toch voortzetten en zo het ferryverkeer verstoren.Geen grotere stakingen geplandDe komende dagen staan vooralsnog geen grotere stakingen gepland. De Griekse vakbonden wachten gespannen af op de beslissingen van de EU-top woensdag in Brussel. (Belga/SD)