Greta Thunberg: ‘Tijdens coronacrisis heeft mensheid plots gehandeld zoals het moet’

Greta Thunberg

‘Dit crisismanagement opent een compleet nieuwe dimensie’, vindt klimaatactiviste Greta Thunberg.

Vanwege de coronapandemie hebben er maandenlang geen grote klimaatprotesten op straat kunnen plaatsvinden. Maar de Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg toont begrip voor de gevolgen van de coronapandemie op de internationale klimaatbeweging. ‘Een crisis is een crisis, en in een crisis moet iedereen een paar stappen terug doen en handelen in het belang van de samenleving en onze medemens’, vertelde de 17-jarige Zweedse klimaatactivist op een Zweedse radiozender.

‘Tijdens de coronacrisis heeft de mensheid plotseling gehandeld zoals het moet’, zei Thunberg, ‘er zijn internationale crisistoppen bijeengeroepen, er zijn immense crisispakketten aangenomen. Mensen veranderden hun gedrag en gewoontes fundamenteel, de media rapporteerden uitsluitend over corona en politici werkten samen in het belang van iedereen’, klonk het.

‘Dit crisismanagement opent een compleet nieuwe dimensie’. Volgens Thunberg heeft de wereld nu een ‘sociaal kantelpunt’ bereikt, verwijzend naar de Black Lives Matter-beweging en de klimaatprotesten. ‘We kunnen niet wegkijken van wat onze samenleving zo lang heeft genegeerd, of het nu gaat om gelijkheid, rechtvaardigheid of duurzame ontwikkeling’, zei ze ook nog in een interview uitgezonden op BBC News.

Partner Content