Perry zal zaterdag in South Carolina officieel aankondigen dat hij kandidaat is voor de Republikeinse partij voor de presidentsverkiezingen van november 2012. Dat hebben Amerikaanse media donderdag bericht.

De 61-jarige Rick Perry volgde in 2000 George W. Bush op aan het hoofd van de zuidelijke staat Texas. Al maanden wordt druk gespeculeerd over een mogelijke kandidatuur.

Nummer twee

De conservatieve gouverneur zag de jongste weken zijn populariteit nog stijgen en is in de peilingen de nummer twee bij de Republikeinen, na Mitt Romney, de gewezen gouverneur van Massachusetts.

Volgens een peiling vorige week van Fox News Television kan Romney rekenen op 21 procent van de stemintenties onder Republikeinen, tegen 13 procent voor Perry.

De gewezen Democraat presenteert zich als een sociale conservatief. Perry kan er ook prat op gaan dat hij in Texas de werkloosheid drastisch heeft verminderd. (Belga/EE)

Perry zal zaterdag in South Carolina officieel aankondigen dat hij kandidaat is voor de Republikeinse partij voor de presidentsverkiezingen van november 2012. Dat hebben Amerikaanse media donderdag bericht. De 61-jarige Rick Perry volgde in 2000 George W. Bush op aan het hoofd van de zuidelijke staat Texas. Al maanden wordt druk gespeculeerd over een mogelijke kandidatuur. Nummer twee De conservatieve gouverneur zag de jongste weken zijn populariteit nog stijgen en is in de peilingen de nummer twee bij de Republikeinen, na Mitt Romney, de gewezen gouverneur van Massachusetts. Volgens een peiling vorige week van Fox News Television kan Romney rekenen op 21 procent van de stemintenties onder Republikeinen, tegen 13 procent voor Perry. De gewezen Democraat presenteert zich als een sociale conservatief. Perry kan er ook prat op gaan dat hij in Texas de werkloosheid drastisch heeft verminderd. (Belga/EE)