Erdogan reist af naar Saoedi-Arabië, Qatar en Koeweit. Dat laaste land bemiddelt in de crisis tussen Qatar en de andere, door Saoedi-Arabië geleide Arabische landen. Die laatsten beschuldigen Qatar ervan terrorisme te ondersteunen en hebben het land een hele reeks van sancties opgelegd.

Turkije is een bondgenoot van Qatar, maar onderhoudt ook goede banden met Saoedi-Arabië. Eerste stop van Erdogan wordt Saoedi-Arabië, gevolgd door Koeweit, beiden op 23 juli. Qatar staat op het programma voor 24 juli.

Een van de eisen van Riyad en de andere Arabische landen aan Doha is het sluiten van de Turkse basis in Qatar, maar zowel Ankara als Doha hebben vrijdag uitgesloten dat dat zal gebeuren.

Erdogan reist af naar Saoedi-Arabië, Qatar en Koeweit. Dat laaste land bemiddelt in de crisis tussen Qatar en de andere, door Saoedi-Arabië geleide Arabische landen. Die laatsten beschuldigen Qatar ervan terrorisme te ondersteunen en hebben het land een hele reeks van sancties opgelegd.Turkije is een bondgenoot van Qatar, maar onderhoudt ook goede banden met Saoedi-Arabië. Eerste stop van Erdogan wordt Saoedi-Arabië, gevolgd door Koeweit, beiden op 23 juli. Qatar staat op het programma voor 24 juli. Een van de eisen van Riyad en de andere Arabische landen aan Doha is het sluiten van de Turkse basis in Qatar, maar zowel Ankara als Doha hebben vrijdag uitgesloten dat dat zal gebeuren.