Onder hen waren 44 minderjarigen en 112 vrouwen. Een zwangere vrouw die in het water was terechtgekomen toen haar boot in de problemen kwam werd nog gered, maar overleed onderweg naar het ziekenhuis. 13 van de 56 inzittenden van die boot zijn nog vermist.

Dit jaar is Spanje het voornaamste land van bestemming geworden voor migranten die vanuit Afrika Europa proberen bereiken - eerder was dat Italië.

Tot laat in de avond gingen de reddingsacties door in de straat van Gibraltar en de Alboranzee, het meest westelijke deel van de Middellandse Zee.

De geëvacueerde werden overgebracht naar de Andalusische steden Malaga, Motril en Almeria en naar de exclave Melilla.

De meeste migranten waren onderweg vanuit landen ten zuiden van de Sahara.

Dit jaar is Spanje het voornaamste land van bestemming geworden voor migranten die vanuit Afrika Europa proberen bereiken - eerder was dat Italië. Volgens de laatste balans van de VN-vluchtelingenorgansiatie IOM zijn dit jaar al 51.000 mannen, vrouwen en kinderen via die route naar Europa proberen komen. Dat zijn er drie keer zoveel als in dezelfde periode vorig jaar.

Onder hen waren 44 minderjarigen en 112 vrouwen. Een zwangere vrouw die in het water was terechtgekomen toen haar boot in de problemen kwam werd nog gered, maar overleed onderweg naar het ziekenhuis. 13 van de 56 inzittenden van die boot zijn nog vermist.Tot laat in de avond gingen de reddingsacties door in de straat van Gibraltar en de Alboranzee, het meest westelijke deel van de Middellandse Zee.De geëvacueerde werden overgebracht naar de Andalusische steden Malaga, Motril en Almeria en naar de exclave Melilla.De meeste migranten waren onderweg vanuit landen ten zuiden van de Sahara.Dit jaar is Spanje het voornaamste land van bestemming geworden voor migranten die vanuit Afrika Europa proberen bereiken - eerder was dat Italië. Volgens de laatste balans van de VN-vluchtelingenorgansiatie IOM zijn dit jaar al 51.000 mannen, vrouwen en kinderen via die route naar Europa proberen komen. Dat zijn er drie keer zoveel als in dezelfde periode vorig jaar.