De godsdienstvrijheid wordt in 60 procent van de landen wereldwijd belemmerd en gaat er steeds sterker op achteruit. Dat blijkt uit het rapport 'Vrijheid van Godsdienst in de Wereld 2014' van de katholieke organisatie Kerk in Nood over de ontwikkelingen de afgelopen twee jaar.

In 55 landen is de godsdienstvrijheid beperkt. Slechts in 6 van de 196 landen - Iran, Verenigde Arabische Emiraten, Cuba, Qatar, Zimbabwe en Taiwan - ging de godsdienstvrijheid erop vooruit. Maar in 4 van die landen kennen een of meer geloofsgroepen nog steeds een 'hoog' of 'gemiddeld' niveau van vervolging of discriminatie. In 20 landen is er 'hoge intolerantie'.

Het rapport slaat op alle godsdiensten. Het beklemtoont dat christenen de meest vervolgde religieuze minderheid zijn. Wat België betreft, gewaagt het document onder meer van een rapport van Amnesty International dat discriminatie van moslims aan de kaak stelde en een 'reeks gewelddaden, in het bijzonder tegen katholieken' en de bloedige schietpartij in het Joods Museum in Brussel. (Belga/WB)

De godsdienstvrijheid wordt in 60 procent van de landen wereldwijd belemmerd en gaat er steeds sterker op achteruit. Dat blijkt uit het rapport 'Vrijheid van Godsdienst in de Wereld 2014' van de katholieke organisatie Kerk in Nood over de ontwikkelingen de afgelopen twee jaar.In 55 landen is de godsdienstvrijheid beperkt. Slechts in 6 van de 196 landen - Iran, Verenigde Arabische Emiraten, Cuba, Qatar, Zimbabwe en Taiwan - ging de godsdienstvrijheid erop vooruit. Maar in 4 van die landen kennen een of meer geloofsgroepen nog steeds een 'hoog' of 'gemiddeld' niveau van vervolging of discriminatie. In 20 landen is er 'hoge intolerantie'. Het rapport slaat op alle godsdiensten. Het beklemtoont dat christenen de meest vervolgde religieuze minderheid zijn. Wat België betreft, gewaagt het document onder meer van een rapport van Amnesty International dat discriminatie van moslims aan de kaak stelde en een 'reeks gewelddaden, in het bijzonder tegen katholieken' en de bloedige schietpartij in het Joods Museum in Brussel. (Belga/WB)