De mannen waren aan het werk aan de zuidkant van het One World Trade Center in Manhattan toen een van de kabels van hun platform het begaf. De brandweer van New York kreeg de noodoproep rond 13.42 uur, zei een woordvoerder. Via een gat dat in een van de ruiten bij hun platform werd gesneden, werden ze om 14.15 uur bevrijd.

Op de begane grond werden toeschouwers op een afstand gehouden voor het geval er bij de reddingsoperatie stukken glas naar beneden zouden vallen.

Het nieuwe World Trade Center is met 541 meter het hoogste gebouw van de Verenigde Staten. Het ging vorige week open voor bedrijven, ruim dertien jaar na de terreuraanslag van 11 september 2001.

Beelden van de reddingsoperatie van Associated Press

De mannen waren aan het werk aan de zuidkant van het One World Trade Center in Manhattan toen een van de kabels van hun platform het begaf. De brandweer van New York kreeg de noodoproep rond 13.42 uur, zei een woordvoerder. Via een gat dat in een van de ruiten bij hun platform werd gesneden, werden ze om 14.15 uur bevrijd.Op de begane grond werden toeschouwers op een afstand gehouden voor het geval er bij de reddingsoperatie stukken glas naar beneden zouden vallen.Het nieuwe World Trade Center is met 541 meter het hoogste gebouw van de Verenigde Staten. Het ging vorige week open voor bedrijven, ruim dertien jaar na de terreuraanslag van 11 september 2001.