De politie heeft het stadhuis van het Beierse Ingolstadt bestormd om een einde te maken aan een gijzeling die al vijf uur duurde, aldus de Duitse omroep ARD. De gijzelnemer raakte gewond. Meerdere Duitse media meldden dat er verschillende knallen te horen zijn geweest.

De Duitse bondskanselier Angela Merkel was van plan vandaag een verkiezingsbijeenkomst bij te wonen in het stadhuis van de zuidelijke stad Ingolstadt. Maar omdat daar rond de middag een gijzeling plaatsvond kwamen de Beierse minister-president Horst Seehofer en bondskanselier Angela Merkel overeen om de verkiezingsbijeenkomst aan het stadhuis af te zeggen.

Psychologische problemen

De 24-jarige man die de burgemeester en enkele andere mensen gijzelde, had een verbod op het betreden van alle gemeentehuizen van Ingolstadt, maar toch slaagde hij erin het stadhuis binnen te dringen.

De dader was vorig jaar tot een voorwaardelijke celstraf van 20 maanden veroordeeld, en vertoefde sinds de zomer van 2012 in een psychiatrische instelling op vijf minuten wandelafstand van het stadhuis, zo meldde de Donau Kurier. Onder de bedreigde personeelsleden was de secretaresse van "derde burgemeester" Sepp Misslbeck. Zij werd volgens de Abendzeitung in München al langer gestalkt door de dader. Een politiewoordvoerder zei dat de gijzelnemer psychologische problemen heeft.

In totaal werden 208 politiemensen ingezet. (Belga/EE/AVE)

De politie heeft het stadhuis van het Beierse Ingolstadt bestormd om een einde te maken aan een gijzeling die al vijf uur duurde, aldus de Duitse omroep ARD. De gijzelnemer raakte gewond. Meerdere Duitse media meldden dat er verschillende knallen te horen zijn geweest. De Duitse bondskanselier Angela Merkel was van plan vandaag een verkiezingsbijeenkomst bij te wonen in het stadhuis van de zuidelijke stad Ingolstadt. Maar omdat daar rond de middag een gijzeling plaatsvond kwamen de Beierse minister-president Horst Seehofer en bondskanselier Angela Merkel overeen om de verkiezingsbijeenkomst aan het stadhuis af te zeggen. Psychologische problemenDe 24-jarige man die de burgemeester en enkele andere mensen gijzelde, had een verbod op het betreden van alle gemeentehuizen van Ingolstadt, maar toch slaagde hij erin het stadhuis binnen te dringen.De dader was vorig jaar tot een voorwaardelijke celstraf van 20 maanden veroordeeld, en vertoefde sinds de zomer van 2012 in een psychiatrische instelling op vijf minuten wandelafstand van het stadhuis, zo meldde de Donau Kurier. Onder de bedreigde personeelsleden was de secretaresse van "derde burgemeester" Sepp Misslbeck. Zij werd volgens de Abendzeitung in München al langer gestalkt door de dader. Een politiewoordvoerder zei dat de gijzelnemer psychologische problemen heeft.In totaal werden 208 politiemensen ingezet. (Belga/EE/AVE)