In de Chinese provincie Hainin raakten dertig personen gewond, nadat een golf van ongeveer 20 meter een muur deed instorten.

De beschermingsmuur stortte gedeeltelijk in. Vele omstaanders liepen verwondingen op toen ze probeerden weg te vluchten. De golf van 20 meter hoog zou de hoogst genoteerde zijn in de regio in de afgelopen tien jaar.

Door de tropische storm zijn in de Chinese provincie Fujian al 402.300 personen geëvacueerd.

2,8 miljard euro economische schade

Het noodweer teistert al een hele zomer lang China. De afgelopen weken zijn 575 mensen omgekomen in zware overstromingen en 340 anderen zijn nog steeds vermist. Op de Filipijnen eiste Trami 17 mensenlevens.

De economische schade van de overstromingen in het noordoosten, oosten en zuiden van het land wordt geraamd op minstens 23 miljard yuan (2,8 miljard euro). Meer dan 100.000 huizen werden vernield. (AVE)

In de Chinese provincie Hainin raakten dertig personen gewond, nadat een golf van ongeveer 20 meter een muur deed instorten.De beschermingsmuur stortte gedeeltelijk in. Vele omstaanders liepen verwondingen op toen ze probeerden weg te vluchten. De golf van 20 meter hoog zou de hoogst genoteerde zijn in de regio in de afgelopen tien jaar.Door de tropische storm zijn in de Chinese provincie Fujian al 402.300 personen geëvacueerd. 2,8 miljard euro economische schadeHet noodweer teistert al een hele zomer lang China. De afgelopen weken zijn 575 mensen omgekomen in zware overstromingen en 340 anderen zijn nog steeds vermist. Op de Filipijnen eiste Trami 17 mensenlevens. De economische schade van de overstromingen in het noordoosten, oosten en zuiden van het land wordt geraamd op minstens 23 miljard yuan (2,8 miljard euro). Meer dan 100.000 huizen werden vernield. (AVE)