In augustus vond nabij de Syrische hoofdstad Damascas een aanval plaats met gifgas. Volgens Rusland werd daarbij dezelfde variant sarin gebruikt als bij de aanval in Aleppo, vijf maanden eerder. Dat beweert de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov, schrijft Russia Today.

Onrechtstreeks wil Rusland op deze wijze opnieuw aantonen dat het regime van Bashar al-Assad niet achter de aanval zit. Hiermee gaat Rusland in tegen de algemene consensus die heerst onder de Westerse landen. (AVE)

In augustus vond nabij de Syrische hoofdstad Damascas een aanval plaats met gifgas. Volgens Rusland werd daarbij dezelfde variant sarin gebruikt als bij de aanval in Aleppo, vijf maanden eerder. Dat beweert de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov, schrijft Russia Today. Onrechtstreeks wil Rusland op deze wijze opnieuw aantonen dat het regime van Bashar al-Assad niet achter de aanval zit. Hiermee gaat Rusland in tegen de algemene consensus die heerst onder de Westerse landen. (AVE)