Het Italiaanse agentschap Ansa meldde dat bij de schietpartij zeven mensen gewond zijn geraakt, volgens de plaatselijke krant Corriere Adriatico zijn vier van hen er slecht aan toe. Andere bronnen spreken van minstens zes gewonden, van wie één in kritieke toestand.

De dader liet zich achteraf gewillig arresteren terwijl hij de fascistische groet bracht aan een monument voor gesneuvelde soldaten. Nieuwssite Il Resto del Carlino plaatste videobeelden van het moment van zijn arrestatie online.

Het gaat om een 28-jarige Italiaan, geïdentificeerd als Luca Traini. Hij had zich in een Italiaanse vlak gewikkeld en in zijn auto werd een pistool aangetroffen.

Moordzaak

De man is afkomstig uit de regio rond Macerata en had vorig jaar deelgenomen aan de regionale verkiezingen als kandidaat voor de anti-immigratiepartij Lega Nord.

Macerata © Google Maps

De schoten werden volgens de BBC afgevuurd op plaatsen waar een onderzoek loopt naar de moord op een 18-jarige vrouw, van wie het in stukken gesneden lichaam in twee koffers werd teruggevonden.

Een 29-jarige Nigeriaan is in deze zaak aangehouden,

Het persagentschap Ansa meldt dat op de Facebookpagina van de moeder van het slachtoffer racistische commentaren en oproepen tot vergeldingsacties zijn verschenen. Volgens de BBC zien plaatselijke media een verband tussen het moordonderzoek en de racistische aanslag.

Op 4 maart zijn er nationale verkiezingen in Italië, waarbij immigratie een van de belangrijkste thema's wordt.

Het Italiaanse agentschap Ansa meldde dat bij de schietpartij zeven mensen gewond zijn geraakt, volgens de plaatselijke krant Corriere Adriatico zijn vier van hen er slecht aan toe. Andere bronnen spreken van minstens zes gewonden, van wie één in kritieke toestand.De dader liet zich achteraf gewillig arresteren terwijl hij de fascistische groet bracht aan een monument voor gesneuvelde soldaten. Nieuwssite Il Resto del Carlino plaatste videobeelden van het moment van zijn arrestatie online.Het gaat om een 28-jarige Italiaan, geïdentificeerd als Luca Traini. Hij had zich in een Italiaanse vlak gewikkeld en in zijn auto werd een pistool aangetroffen.De man is afkomstig uit de regio rond Macerata en had vorig jaar deelgenomen aan de regionale verkiezingen als kandidaat voor de anti-immigratiepartij Lega Nord. De schoten werden volgens de BBC afgevuurd op plaatsen waar een onderzoek loopt naar de moord op een 18-jarige vrouw, van wie het in stukken gesneden lichaam in twee koffers werd teruggevonden.Een 29-jarige Nigeriaan is in deze zaak aangehouden, Het persagentschap Ansa meldt dat op de Facebookpagina van de moeder van het slachtoffer racistische commentaren en oproepen tot vergeldingsacties zijn verschenen. Volgens de BBC zien plaatselijke media een verband tussen het moordonderzoek en de racistische aanslag.Op 4 maart zijn er nationale verkiezingen in Italië, waarbij immigratie een van de belangrijkste thema's wordt.