Geweld tussen Israëlisch leger en Palestijnen escaleert

© Reuters

De internationale bezorgdheid over de escalatie van het geweld neemt toe.

De internationale bezorgdheid over de escalatie van het geweld tussen het Israëlische leger en de Palestijnen neemt toe. Het Midden-Oostenkwartet – de VS, de EU, Rusland en de VN – heeft alle partijen opgeroepen tot terughoudendheid. De Arabische Liga wil dat de internationale gemeenschap druk uitoefent op Israël om de raids in de Gazastrook te stoppen.

In de Gazastrook zijn de voorbije dagen zeker 15 Palestijnse doden en een 50-tal gewonden gevallen bij Israëlische luchtaanvallen. Die waren een vergelding voor de verschillende aanvallen van donderdag in Zuid-Israël, waarbij acht doden vielen.

Vanuit de Gazastrook werd er met zelfgemaakte raketten geschoten. Daarbij vielen één dode en verscheidene gewonden.

Veroordeeld

Na een spoedzitting vandaag heeft de Arabische Liga de Israëlische raids op de Gazastrook veroordeeld. De Liga wil dat de VN-Veiligheidsraad zijn verantwoordelijkheid opneemt “en snel de noodzakelijke maatregelen treft om een einde te maken aan deze brutale agressie”.

De organisatie veroordeelde ook de “Israëlische agressie tegen de Egyptische troepen”. In hun jacht op de veronderstelde daders van de aanslagen in Eilat hadden Israëlische troepen vijf Egyptische politieagenten gedood. Egypte riep uit protest zijn ambassadeur uit Israël terug. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content