In Egypte is vrijdagavond en -nacht weer massaal betoogd door voor- en tegenstanders van de verdreven president Mohamed Morsi. Volgens een laatste balans zijn bij rellen in de havenstad Alexandrië zeven doden gevallen. In de hoofdstad Kaïro raakten tien mensen gewond bij schermutselingen.

Het Egyptische leger wordt ook geconfronteerd met een rebellie op het schiereiland Sinaï, waar gewapende mannen vrijdag een burger hebben gedood. Daar raakten ook vijf soldaten gewond.

Zaterdagochtend zou het opnieuw tot botsingen gekomen zijn tussen de ordediensten en islamisten. Bij Kaïro zijn daarbij minstens 75 doden gevallen. Er vielen ook duizend gewonden, aldus een veldhospitaal van de Moslimbroeders. Het officiële persbureau MENA (Middle East News Agency) spreekt echter van tien doden en 500 gewonden.

Aanhoudend geweld
In een televisie-interview heeft de Egyptische minister van Binnenlandse Zaken Mohammed Ibrahim zaterdagochtend aangekondigd een einde te zullen maken aan de betogingen van de medestanders van Morsi. (Belga/INM)

In Egypte is vrijdagavond en -nacht weer massaal betoogd door voor- en tegenstanders van de verdreven president Mohamed Morsi. Volgens een laatste balans zijn bij rellen in de havenstad Alexandrië zeven doden gevallen. In de hoofdstad Kaïro raakten tien mensen gewond bij schermutselingen. Het Egyptische leger wordt ook geconfronteerd met een rebellie op het schiereiland Sinaï, waar gewapende mannen vrijdag een burger hebben gedood. Daar raakten ook vijf soldaten gewond. Zaterdagochtend zou het opnieuw tot botsingen gekomen zijn tussen de ordediensten en islamisten. Bij Kaïro zijn daarbij minstens 75 doden gevallen. Er vielen ook duizend gewonden, aldus een veldhospitaal van de Moslimbroeders. Het officiële persbureau MENA (Middle East News Agency) spreekt echter van tien doden en 500 gewonden. Aanhoudend geweld In een televisie-interview heeft de Egyptische minister van Binnenlandse Zaken Mohammed Ibrahim zaterdagochtend aangekondigd een einde te zullen maken aan de betogingen van de medestanders van Morsi. (Belga/INM)