Gewapende persoon probeert hoofdkwartier CIA binnen te komen

Het CIA-hoofdkwartier in Langley © Reuters

Een gewapende persoon is maandag neergeschoten door FBI-agenten na een patstelling van enkele uren bij de toegangspoort van het CIA-hoofdkwartier. Dat heeft de Amerikaanse federale politiedienst bekendgemaakt.

De onbekende persoon – er werden geen details over zijn of haar identiteit bekendgemaakt – mocht niet voorbij de eerste poort rijden en beveiligingspersoneel probeerde urenlang de persoon ervan te overtuigen zich over te geven.

De FBI zei in een verklaring dat de persoon ‘met een wapen uit zijn voertuig tevoorschijn kwam’ toen de agenten ingrepen. ‘De persoon is gewond geraakt en is voor medische hulp naar een ziekenhuis afgevoerd.’

De beveiliging bij de CIA in Langley, in de staat Virginia, is de afgelopen jaren fors opgevoerd. In 1993 had een Pakistaanse man, Mir Aimal Kansi, nog twee medewerkers van de CIA doodgeschoten en drie anderen verwond toen ze in hun auto zaten te wachten om het complex binnen te rijden. Kansi ontsnapte naar Pakistan en werd pas vier jaar later gevonden en gearresteerd. Hij werd uitgeleverd aan de Verenigde Staten, waar hij werd veroordeeld voor moord en de doodstraf kreeg opgelegd. Hij werd in 2002 geëxecuteerd.

Partner Content