Op het eiland La Réunion, waar een vleugelonderdeel van vlucht MH370 ontdekt werd, heeft een Maleisisch zoekteam nu ook een vliegtuigraam gevonden. Dat meldt persbureau AP.

'Veel dingen gevonden'

De Maleisische minister van Transport heeft verklaard dat een Maleisisch team op het eiland La Réunion andere vliegtuigonderdelen gevonden heeft, onder meer een raam, zitkussens en wat aluminiumfolie. Liow Tion Lai kan echter niet bevestigen dat de vondst van vlucht MH370 afkomstig is. Het raam werd 'naar de Franse autoriteiten gestuurd voor verificatie'.

Voorts liet hij weten dat 'er veel dingen gevonden zijn' op het eiland waar vorige week het vleugelonderdeel van de verdwenen Boeing 777 van Malaysia Airlines gevonden werd. Dat onderdeel behoort wel tot vlucht MH370, zo werd al bevestigd.

Liow lanceerde ook een oproep aan mensen op de naburige eilanden Mauritius en Madagaskar om hun stranden mee te helpen doorzoeken.

Frankrijk: 'Geen nieuwe brokstukken gevonden'

Het openbaar ministerie in Parijs heeft uitspraken van de Maleisische regering over de vondst van nieuwe brokstukken van een vliegtuig op het Franse eiland la Réunion tegengesproken. (AP/AFP/BELGA/NSK)

Op het eiland La Réunion, waar een vleugelonderdeel van vlucht MH370 ontdekt werd, heeft een Maleisisch zoekteam nu ook een vliegtuigraam gevonden. Dat meldt persbureau AP. 'Veel dingen gevonden'De Maleisische minister van Transport heeft verklaard dat een Maleisisch team op het eiland La Réunion andere vliegtuigonderdelen gevonden heeft, onder meer een raam, zitkussens en wat aluminiumfolie. Liow Tion Lai kan echter niet bevestigen dat de vondst van vlucht MH370 afkomstig is. Het raam werd 'naar de Franse autoriteiten gestuurd voor verificatie'.Voorts liet hij weten dat 'er veel dingen gevonden zijn' op het eiland waar vorige week het vleugelonderdeel van de verdwenen Boeing 777 van Malaysia Airlines gevonden werd. Dat onderdeel behoort wel tot vlucht MH370, zo werd al bevestigd. Liow lanceerde ook een oproep aan mensen op de naburige eilanden Mauritius en Madagaskar om hun stranden mee te helpen doorzoeken.Frankrijk: 'Geen nieuwe brokstukken gevonden'Het openbaar ministerie in Parijs heeft uitspraken van de Maleisische regering over de vondst van nieuwe brokstukken van een vliegtuig op het Franse eiland la Réunion tegengesproken. (AP/AFP/BELGA/NSK)